ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ντάισελμπλουμ: Η Ιταλία χρειάζεται νέα μέτρα

Αλλά είναι «αδύνατο» να τα πάρει τώρα τονίζει ο Πρόεδρος του Eurogroup

ΠΗΓΗ: skai.gr

Είναι αδύνατο να ζητηθούν αυτή τη στιγμή νέα δημοσιονομικά μέτρα από την Ιταλία, παρά το γεγονός είναι απαραίτητα ώστε να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός του 2017, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Υπό τη σκιά της επικείμενης παραίτησης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ο κ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε πως η τρέχουσα πολιτική συγκυρία δεν επιτρέπει την άμεση επιβολή δημοσιονομικών μέτρων, παρά το γεγονός ότι χρειάζονται «σημαντικές» παρεμβάσεις, καθώς το Eurogroup προβλέπει κενό που υπερβαίνει το 1% του ΑΕΠ για το επόμενο έτος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της πρώτης από τις δύο σημερινές συνεδριάσεις της ευρω-ομάδας, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν για την κατάσταση που επικρατεί στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Ο κ. Πάντοαν είναι ένα από τα φαβορί για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού μετά την παραίτηση Ρέντσι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις οποίες υιοθέτησε το Eurogroup, ο προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2017 θα οδηγήσει σε αύξηση του ελλείμματος κατά 0,5% του ΑΕΠ, τη στιγμή που το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί κατά 0,6%.

«Σε αυτή τη βάση, σημαντικά επιπρόσθετα μέτρα θα χρειαστούν», αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, καλώντας τη Ρώμη να προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να ικανοποιήσει τους στόχους που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση