ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυστηρή προειδοποίηση Ρουχανί προς ΗΠΑ για τα πυρηνικά του Ιράν

Δηλώσεις Ιρανού Προέδρου μετά από τις δηλώσεις του Τζειμς Μάτις

Kathimerini.gr

Αυστηρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά του Ιράν στέλνει ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ρουχανί, στον απόηχο μάλιστα και των δηλώσεων του Τζειμς Μάτις ο οποίος αναμένεται να αναλάβει χρέη υπουργού Αμυνας στην επόμενη αμερικανική κυβέρνηση.

«Το Ιράν δεν θα επιτρέψει στον Ντόναλντ Τραμπ να "σκίσει" τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν που υπέγραψε με παγκόσμιες δυνάμεις», δήλωσε την Τρίτη ο Ρουχανί.

«Πολλά θέλει να κάνει ο Τραμπ, αλλά καμία πράξη του δεν μπορεί να μας επηρεάσει. Πιστεύετε οτι οι ΗΠΑ μπορούν απλά να ακυρώσουν τη Συμφωνία; Πιστεύετε ότι το έθνος μας θα τους επιτρέψει να κάνουν κάτι τέτοιο;», προσέθεσε ο Ρουχανί σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Οι δηλώσεις αυτές του Ιρανού προέδρου έρχονται λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Μάτις, ο οποίος ανέφερε πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποιες επιλογές της προηγούμενης, ειδικά σε θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, όπως οι σχέσεις με την Κούβα και η ενεργειακή συμφωνία με το Ιράν.

Ο στρατηγός Ματίς είναι σφοδρός επικριτικής της γραμμής του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ειδικά σε ό,τι αφορά τη Μέση Ανατολή και το Ιράν.

Θεωρεί το Ιράν μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος και πιστεύει ότι η δράση των τζιχαντιστών διευκολύνει το Ιράν να εμφανίζεται ως αντιτρομοκρατική και αντιτζιχαντιστική δύναμη, ενισχύοντας τα συμφέροντά του στη Μέση Ανατολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση