ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Bloomberg: Οδηγός απαισιοδοξίας λόγω Τραμπ

Ακόμα πιο ζοφερή από το 2016 προβλέπεται η νέα χρονιά σύμφωνα με το πρακτορείο

Ενώ επιβεβαιώθηκε το σενάριο τρόμου του πρακτορείου, στις αρχές του 2016 για την εκλογή Τραμπ, το 2017 διαγράφεται ακόμα πιο τρομακτικό, με τον λαϊκισμό να επικρατεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ και την Ελλάδα να βυθίζεται στην ύφεση ανεπιστρεπτί.

Το Bloomberg παρουσιάζει τα tweet του μέλλοντος και προκαλεί σοβαρή ανησυχία παγκοσμίως.

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στον απομονωτισμό

Παρά το γεγονός ότι στις πρώτες μέρες της Προεδρίας του οι μετοχές του βρίσκονται στα ύψη, ο Τραμπ δεν κάνει την «Αμερική σπουδαία ξανά» και την οδηγεί στην εσωστρέφεια, με το πρακτορείο να προβλέπει την αναστολή συμμετοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ αλλά και την έναρξη οικονομικού πολέμου με την Κίνα

Αλλά και στο εσωτερικό οι ΗΠΑ φαίνεται να έρχονται αντιμέτωπες με ένα “Calexit.” Η Καλιφόρνια, με αφορμή την περιβαλλοντική οπισθοδρόμηση Τραμπ, εναντιώνεται και οι εκατομμυριούχοι της Silicon Valley συμμαχούν κατά του νέου Προέδρου.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν χάνει την ευκαιρία και ανακοινώνει πως διαθέτει πυρηνικούς πυραύλους ικανούς να πλήξουν τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.

Η ύπαρξη μυστικών ρωσικών υπηρεσιών 90 χιλιόμετρα από τις ακτές των ΗΠΑ αναθερμαίνουν το ψυχροπολεμικό κλίμα.

Παράλληλα, η μαζική απέλαση μεταναστών από τις ΗΠΑ, αυξάνει δραματικά την εμπορία ναρκωτικών.

«Ανίερη συμμαχία» Ευρώπης – Ρωσίας

Ο απομονωτισμός του Τραμπ και η επιθετικότητα του Πουτιν, δεν αφήνουν πολλές επιλογές στην Μέρκελ. Μια νέα Γιάλτα, προβλέπει το Bloomberg, για το 2017 με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Ρώσο Πρόεδρο να συμφωνούν στις σφαίρες επιρροής στην Ανατολική Ευρώπη και Ε.Ε. και Η.Π.Α να αναγνωρίζουν την κυριαρχία της Ρωσίας στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Συρία.

Η άνοδος λαϊκιστών ηγετών στην Ευρώπη, είναι μια πραγματικότητα.

Η Λεπέν γίνεται πρόεδρος της Γαλλίας και με δημοψήφισμα ζητά την αποχώρηση από την Ε.Ε. όπως και στην Ιταλία, όπου ο Μπέπε Γκρίλο και το κίνημα των 5 Αστέρων ανέρχονται στην εξουσία.

Η Μέρκελ χάνει τις εκλογές και στη σκιά του Frexit, καταργείται η ζώνη Σένγκεν.

Στη Βρετανία την Τερίσα Μέι αντικαθιστά κάποιος σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit.

Η ελληνική οικονομία καταρρέει

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Ελλάδα γνωρίζει βαθειά οικονομική ύφεση και αυτή τη φορά δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα διάσωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X