ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατάργηση της δωρεάν εκπαίδευσης για παιδιά ξένων προτείνει η Λεπέν

Η «εθνική αλληλεγγύη» θα πρέπει να εκφράζεται μόνο «προς τους Γάλλους» τονίζει

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την κατάργηση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης για παιδιά μεταναστών που ζουν στη Γαλλία προτείνει η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Πέντε μήνες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου τόνισε πως η «εθνική αλληλεγγύη» θα πρέπει να εκφράζεται μόνο «προς τους Γάλλους», κι όχι προς τους αλλοδαπούς.

«Δεν έχω τίποτε εναντίον των ξένων, αλλά τους λέω: Εάν έλθετε στη χώρα μας, μην περιμένετε να σας φροντίσουμε, να σας προσέξουμε, ότι τα παιδιά σας θα μορφωθούν δωρεάν. Αυτό τώρα τελείωσε. Τέλος η πλάκα», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Παρίσι.

Σημειώνεται πως το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο στη Γαλλία, όπου το δημόσιο σχολικό σύστημα είναι απόλυτα κυρίαρχο και τα λιγοστά ιδιωτικά σχολεία είναι πρωτίστως θρησκευτικά.

Η κ. Λεπέν αναμένεται να προκριθεί στον δεύτερο και αποφασιστικό γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα λάβει χώρα τον Μάιο, όπου και οι δημοσκοπήσεις τη θέλουν να ηττάται από τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση