ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Nέο πογκρόμ στην Τουρκία: Συνέλαβαν δεκάδες καθηγητές Πανεπιστημίου

Η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις σύλληψης σε 12 περιοχές

ΠΗΓΗ: skai.gr

Συνεχίζεται το πογκρόμ συλλήψεων στην Τουρκία, με τούρκους εισαγγελείς να διατάζουν τη σύλληψη 87 καθηγητών και προσωπικού του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης (Istanbul University) στο πλαίσιο της έρευνας με στόχο τους υποστηρικτές του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ. Ο Γκιουλέν κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ήταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου, σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ.

Παράλληλα, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε 12 επαρχίες, με στόχο συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν. Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνεται κι ένας που ηγείται μικρού πολιτικού κόμματος, αλλά και αρκετοί καθηγητές από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

Οι χιλιάδες συλλήψεις αντιφρονούντων στην Τουρκία, οδήγησε το Νοέμβριο το Ευρωκοινοβούλιο να υπερψηφίσει κοινή πρόταση ψηφίσματος των έξι μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων ζητώντας την προσωρινή αναστολή των εν εξελίξει ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Στο μεταξύ, να μην εκδοθούν στην Τουρκία αποφάσισε στο μεταξύ την Πέμπτη το Συμβούλιο Εφετών στην Ελλάδα για τους δύο τελευταίους από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που είχαν ζητήσει καταφύγιο στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπόθεση των αιτημάτων προς έκδοση από τις τουρκικές Αρχές εξελίσσεται σε θρίλερ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση