ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποστάσεις Μέρκελ από Τραμπ: Επιμένουμε στην πολιτική της μίας Κίνας

Μέρκελ: Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θα μεταβάλει την πολιτική της ενιαίας Κίνας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η τοποθέτηση της γερμανίδας καγκελαρίου ήλθε λίγες ώρες αφότου ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής της πολιτικής γραμμής της «μίας Κίνας», η οποία έχει ιστορία τεσσάρων δεκαετιών.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν προτίθεται να μεταβάλει την πολιτική «της ενιαίας Κίνας», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, παίρνοντας αποστάσεις από τα σχόλια του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ουάσινγκτον να αναθεωρήσει την πολιτική που εφαρμόζει εδώ και τέσσερις δεκαετίες, βάσει της οποίας οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την Ταϊβάν, την οποία η Κίνα θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της επικράτειάς της.

«Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την πολιτική της ‘ενιαίας Κίνας’ και δεν θα μεταβάλουμε τη στάση μας», είπε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Άντρεϊ Πλένκοβιτς, ερωτηθείσα σχετικά με τα σχόλια του κ. Τραμπ.

Η Κίνα έκανε σαφές σήμερα ότι την έχουν ανησυχήσει έντονα οι δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου εκλεγμένου προέδρου, διαμηνύοντας ότι η συνεργασία «αποκλείεται» στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον πάψει να αναγνωρίζει πως το Πεκίνο δικαιούται κι έχει συμφέρον να θεωρεί την Ταϊβάν τμήμα της Κίνας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση