ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για τις θηριωδίες εναντίον των αμάχων του Χαλεπίου

Ο Μπαν άσκησε πίεση προς όλες τις πλευρές για να προστατευτούν οι πολίτες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν μετά τις αναφορές για τις θηριωδίες ενάντια ενός μεγάλου αριθμού αμάχων που βρίσκεται ακόμα παγιδευμένο στο Χαλέπι.

Ο κ. Μπαν άσκησε πίεση προς όλες τις πλευρές, ιδιαίτερα προς την συριακή κυβέρνηση, να προστατεύσουν τους πολίτες που είναι θύματα των βομβαρδισμών.

O επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, Γιαν Έγκελαντ, νωρίτερα είχε προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας ότι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις θηριωδίες παραστρατιωτικών ομάδων στο Χαλέπι.

Με ανάρτησή του στο twitter σημείωσε ότι «οι κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας είναι υπεύθυνες για όποιες και όλες τις θηριωδίες που οι νικηφόρες δυνάμεις παραστρατιωτικών ομάδων διαπράττουν τώρα στο Χαλέπι».

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν είπε ότι ο γενικός γραμματέας έχει στείλει στη Συρία τους καλύτερους απεσταλμένους του για να διαπιστώσει από κοντά το τι συμβαίνει στους αμάχους και την κατάσταση εκεί.

Προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει δηλώσεις από τη συριακή ή τη ρωσική πλευρά για τα λεγόμενα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Οι αντάρτες που βρίσκονται μέσα στο Χαλέπι είναι πολύ κοντά στο να υποστούν ήττα από τον συριακό στρατό καθώς από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση επανάκτησης της περιοχής από τη συριακή κυβέρνηση, έχουν χάσει το 90% του ανατολικού Χαλεπίου.

Σύμφωνα με τις αναφορές περίπου 50.000 άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι ακόμα στο Χαλέπι. Οι Ρώσοι όμως απορρίπτουν την ιδέα της προσωρινής διακοπής των βομβαρδισμών στην περιοχή μια πρόταση η οποία θα επιτρέψει στους αμάχους και τα παιδιά να μπορέσουν να εγκαταλείψουν με ασφάλεια την περιοχή.

Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια του εμφυλίου πολέμου το Χαλέπι ήταν χωρισμένο σε ανατολικό και δυτικό με τους αντάρτες να κυριαρχούν στο ανατολικό και την κυβέρνηση να ελέγχει το δυτικό κομμάτι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση