ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τον προεδρικό θώκο της Ρωσίας θα διεκδικήσει, το 2018, ο Ναβάλνι

Ο 40χρονος δικηγόρος ηγείται μίας ομάδας ανθρώπων που δηλώνουν πολέμιοι της διαφθοράς

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος για την ρωσική προεδρία, το 2018, ανακοίνωσε σήμερα ο πολιτικός επικριτής του Βλάντιμιρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι. Ο 40χρονος δικηγόρος ηγείται μίας ομάδας ανθρώπων που δηλώνουν πολέμιοι της διαφθοράς, έχοντας δημοσιοποιήσει τα τελευταία χρόνια πλήθος εγγράφων που καταδεικνύουν την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος από κρατικούς λειτουργούς.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στους εγγεγραμμένους υποστηρικτές του, ο ηγέτης του κεντροδεξιού Κόμματος Προόδου γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να κατέβει «απέναντι» στον Βλάντιμιρ Πούτιν το 2018.

Αν και ο νυν πρόεδρος δεν έχει ακόμη, επισήμως, ανακοινώσει τα σχέδιά του, οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν δεδομένη την υποψηφιότητα Πούτιν που αναμένεται να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στο αξίωμα.

Το Νοέμβριο, η εταιρεία δημοσκοπήσεων Levada έδινε στον Πούτιν ποσοστό αποδοχής 86% και, αν επαναληφθεί το μοτίβο των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, ο Πούτιν θα μπορούσε να κυβερνά τη χώρα έως και το 2024, οπότε και θα κλείσει το 72ο έτος της ηλικίας του.

Ο Ναβάλνι είχε τιμωρηθεί το 2013 με πενταετή αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία, κατηγορούμενος για απάτη που τόσο ο ίδιος όσο και οι υποστηρικτές του αποδίδουν σε κυβερνητικό «πόλεμο», πολιτικώς υποκινούμενο. Ωστόσο τον Νοέμβριο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσία, ακύρωσε την καταδίκη, εκχωρώντας του εκ νέου το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Στο βίντεο που ανέβασε στο YouTube την Τρίτη, ο Ναβάλνι ορκίζεται να παλέψει για τη νίκη, για να συζητήσει όλα αυτά για τα οποία οι υπόλοιποι σιωπούν. Μεταξύ των πραγμάτων που «οι άλλοι σιωπούν».

Ο Ναβάλνι έχει στο παρελθόν επικριθεί από άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης ως λαϊκιστής, ενώ έχει συμμετάσχει και σε κοινές εκδηλώσεις με Ρώσους εθνικιστές και νεοναζιστές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση