ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΠΑ: Ένοχος για τη σφαγή 9 αφροαμερικανών ο 22χρονος Ντίλαν Ρουφ

Ο Ρουφ, που είχε παραδεχθεί τις πράξεις του, δήλωνε νοσταλγός του άπαρτχάιντ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ένοχο βρήκαν οι ένορκοι τον 22χρονο Ντίλαν Ρουφ, ο οποίος τον Ιούνιο του 2015 είχε σκοτώσει 9 αφροαμερικανούς, σε επίθεση του στην Αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία του Τσάρλεστον, στη νότια Καλιφόρνια.

Ο Ρουφ, που είχε παραδεχθεί τις πράξεις του, δήλωνε νοσταλγός του άπαρτχάιντ και όπως είχε αποκαλύψει φίλος του μετά τη σύλληψή του Ρουφ, αρχικά σχεδίαζε να επιτεθεί σε κολέγιο αλλά μετά άλλαξε γνώμη καθώς το κολέγιο ήταν πιο «δύσκολος στόχος». Σε ερώτηση των αρχών γιατί ο ίδιος δεν ενημέρωσε τις αρχές πριν το φονικό, ο φίλος του, Κρίστον Σκρίβεν, είχε εξηγήσει πως ποτέ δεν πίστεψε τις απειλές του φίλου του.

Από την ένοπλη επίθεση του Ρουφ είχαν πέσει νεκροί ο δημοκρατικός γερουσιαστής Κλιμέντα Πίνκνι, 41 ετών, οι τρεις πάστορες Ντιπέιν Μίντλετον Ντόκτορ, 49 ετών, Σαρόντα Κόλμαν Σίνγκλετον 45 ετών, ο Ντάνιελ Σίμονς, 74 ετών, η Κίνθια Χαρντ 54 ετών, η Σούζι Τζακσον, 87 ετών, η Έθελ Λανς 70 ετών και η Μίρα Τόμπσον 59 ετών.

Ο Ρουφ και οι συνήγοροί του περιμένουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου και την ανακοίνωση της ποινής του – που θα μπορούσε να είναι και η εσχάτη των ποινών, δεδομένου ότι η Νότια Καρολίνα είναι μία από τις πολιτείες στις οποίες ισχύει η θανατική καταδίκη.

Σημειώνεται ότι η Νότια Καρολίνα είναι η μία από τις πέντε Πολιτείες των ΗΠΑ όπου δεν υπάρχει ειδική νομοθεσία για τα "εγκλήματα μίσους" για τα οποία, σε άλλες πολιτείες, επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές όταν αποδειχθεί ότι σχετίζονται με τη φυλή, το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό του θύματος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X