ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άγνωστα ακόμα τα αίτια συντριβής της πτήσης της EgyptAir

Οι αιγυπτιακές Αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ίχνη από εκρηκτική ύλη σε σορούς επιβατών

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δεν είναι ακόμα δυνατό να σχηματιστούν συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της αιγυπτιακής EgyptAir το Μάιο στα νερά της Μεσογείου, ανακοίνωσαν οι γάλλοι ερευνητές που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η τοποθέτηση της γαλλικής πλευράς ήλθε λίγες ώρες αφότου οι αιγυπτιακές Αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ίχνη από εκρηκτική ύλη σε σορούς επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους, εύρημα που ενισχύει σημαντικά το ενδεχόμενο η συντριβή να ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας.

Το μοιραίο Airbus A320 συνετρίβη αύτανδρο τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου, παρασύροντας στο θάνατο τους 66 επιβάτες και πλήρωμα.

Τυχόν αποκάλυψη τρομοκρατικού χτυπήματος θα εξέθεσε σοβαρά τη Γαλλία, με δεδομένο ότι η πτήση είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού ενώ βρίσκονταν σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε μετά τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Πόλη του Φωτός.

Τα μαύρα κουτιά και οι αυτόματοι καταγραφείς του αεροσκάφους κατέδειξαν ότι λίγα λεπτά πριν το δυστύχημα υπήρξε συναγερμός για πυρκαγιά στην τουαλέτα της καμπίνας και στο χώρο κάτω από το πιλοτήριο, όπου στεγάζονται απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα.

Η συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir έλαβε χώρα περίπου έξι μήνες αφότου ένα ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο με 224 επιβαίνοντες εξερράγη εν πτήση πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά, μισή ώρα μετά την απογείωσή του από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ.

Οι ρωσικές Αρχές απέδωσαν την τραγωδία σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αποσκευή. Ο αιγυπτιακός βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβε την ευθύνη για το εν λόγω χτύπημα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X