ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: 7 προσαγωγές για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Καισάρεια

Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του χτυπήματος οι Κούρδοι αντάρτες

ΚΥΠΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε με αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά κατά λεωφορείο στην Καισάρεια, με συνέπεια το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό, άλλων 55.

Σχεδόν όλοι από τα θύματα και τους τραυματίες, ήταν στρατιωτικοί. Επτά ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε σχέση με την βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου που μετέφερε στρατιωτικού κι έγινε σήμερα στην Καισάρεια, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό των Εσωτερικών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι η Τουρκία δέχεται οργανωμένη επίθεση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τονίζοντας σε ανακοίνωση ότι "ακραία τρομοκρατική οργάνωση" είναι υπεύθυνη για την επίθεση. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι επιθέσεις σχετίζονται με τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο "ακραία τρομοκρατική οργάνωση" για να αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Νουμάν Κουρτουλμούς, τα υλικά του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκαν στη βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου στην Καισάρεια, είναι ίδια με αυτά της διπλής βομβιστικής επίθεσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση