ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πούτιν: Μόνο εμείς πιστεύαμε στη νίκη Τραμπ

Ανέφερε επίσης πώς θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων με την Ουκρανία

Kathimerini.gr

Κανένας, εκτός από εμάς, τους Ρώσους, δεν είχε πιστέψει πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου.

«Ο ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν θα ήταν ευχαριστημένος αν έβλεπε τους αντιπροσώπους του κόμματός του να κερδίζουν νίκες παντού», δήλωσε ο Πούτιν. «Και θα ήταν ευχαριστημένος αν έβλεπε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος έπιασε τόσο καλά τον σφυγμό της αμερικανικής κοινωνίας ότι συνέχισε τη στρατηγική του μέχρι το τέλος ακόμα κι αν κανένας, εκτός από εμάς, δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να κερδίσει» τις προεδρικές εκλογές, είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανίας ο Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «αργά ή γρήγορα θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων με την Ουκρανία και μία γέφυρα ανάμεσα στη Ρωσία και την Κριμαία θα είναι πολύ επωφελής στην ανάπτυξη των ρωσο-ουκρανικών σχέσεων και μελλοντικών εμπορικών και ανθρωπιστικών δεσμών».

Οσο για τον τομέα της οικονομίας είπε ότι αναπτύσσεται χάρη σε ορισμένους τομείς - βαριά βιομηχανία, χημικά, μεταποίηση και γεωργία. «Διαπιστώσαμε κάποια ανάπτυξη τον Νοέμβριο... Αυτή τη χρονιά θα έχουμε πιθανώς μείον 0,5%-0,6% οικονομικής ανάπτυξης»

Ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύτηκε και για αύξηση των συντάξεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλα τα αναγκαία χρήματα υπάρχουν για το επόμενο έτος ώστε να είμαστε σε θέση από την 1η Φεβρουαρίου να αυξήσουμε τις συντάξεις σύμφωνα με τον πληθωρισμό του 2016».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε και στο θέμα του ντόπινγκ υποστηρίζοντας πως «σε αυτόν τον τομέα η διαφάνεια είναι παρά πολύ ουσιαστική...Αναμφίβολα υπάρχει κάποιος πολιτικός χαρακτήρας σε όλα αυτά τα θέματα. Ο αθλητισμός πρέπει να εκκαθαριστεί...μαζί με τον πολιτισμό, από κάθε είδους πολιτικά στοιχεία. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι πράγματα που πρέπει να ενώνουν τους ανθρώπους και όχι να τους χωρίζουν».

Οσο για το εάν σκοπεύει να θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2018 δήλωσε πως θέλει χρόνο προκειμένου να αποφασίσει σχετικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X