ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέες πληροφορίες για το δίκτυο των τζιχαντιστών στη Γερμανία

Ο Ανίς Αμρί ήταν μέλος το δικτύου στρατολόγησης του Ισλαμικού Κράτους

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέες πληροφορίες για την τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας, στο Βερολίνο, έρχονται στο φως από την αναφορά 345 σελίδων των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, που επικαλείται το πρακτορείο CNN.

Όπως αποκαλύπτεται, ο Ανίς Αμρί ήταν μέλος το δικτύου στρατολόγησης του Ισλαμικού Κράτους,υπό την καθοδήγηση του ακραίου ισλαμιστή κήρυκα, Αμπού Γαλά. Ο ιρακινός Γαλά, θεωρείται από τους Γερμανούς εισαγγελείς, ένας από τους νευραλγικούς συνδέσμους του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, έχοντας εδραιώσει ένα δίκτυο στον οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και 20 Γερμανοί υπήκοοι.

Τόσο ο Γαλά όσο και ο στενός του συνεργάτης Σιμεόνοβτις, έχουν συλληφθεί από τις αρχές Νοεμβρίου, μαζί με άλλες τρεις ηγετικές φιγούρες του δικτύου.

Όπως προκύπτει, πυρήνας των δραστηριοτήτων τους ήταν η βόρεια Ρηνανία-Βεσταφαλία, και οι νότιες περιοχές της Σαξονίας. Εκτός από τη διοργάνωση «εισαγωγικών σεμιναρίων», το ΙΚ ανέβαζε και στον Ιστό, πλήθος βίντεο με κηρύγματα του Γαλά, με καλυμμένο το πρόσωπό του. Έτσι απέκτησε και το ψευδώνυμο του «κήρυκα χωρίς πρόσωπο».΄

 

Οι επίδοξοι καμικάζι συγκεντρώνονταν επίσης στο Ντόρτμουντ και το Χίλντεσχάιμ, για εκδρομές και ασκήσεις στη φύση, ώστε να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Για τη χρηματοδότηση του δικτύου, οι τζιχαντιστές επιδίδονταν σε ληστείες και απάτες με δάνεια ενώ, για την επικοινωνία τους, χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή κωδικοποίησης, Telegram.

Την εποχή που ακόμη ο Αμρί προαλειφόταν για μέλος του Ισλαμικού Κράτους στα τέλη του 2015, ο Σιμεόνοβιτς τον πήρε μαζί με άλλους επίδοξους σε αρκετές από αυτές τις εκδρομές.

Όταν ο Αμρί ξεκίνησε τις συζητήσεις για τις λεπτομέρειες της επίθεσης στο Βερολίνο κάποια μέλη πρότειναν να γεμίσουν το φορτηγό με μπιτόνια βενζίνης γύρω από μία βόμβα αλλά τελικά ακολουθήθηκε διαφορετική τακτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση