ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραιτείται ο CEO της Dentsu μετά από αυτοκτονία υπαλλήλου

Η γυναίκα αυτοκτόνησε τα Χριστούγεννα του 2015 λόγω δύσκολου ωραρίου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η άτυχη γυναίκα αυτοκτόνησε τα Χριστούγεννα του 2015 και οι αρχές της Ιαπωνία μετά από ετήσιες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το βάρβαρο ωράριο στο οποίο είχε υποχρεωθεί από την εταιρεία να εργάζεται την ώθησε στο να βάλει τέλος στη ζωή της.

Ο επικεφαλής του ιαπωνικού διαφημιστικού ομίλου Dentsu, Tadashi Ishii, θα υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει στις αρχές Ιανουαρίου. Αιτία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη στάθηκε η αυτοκτονία μίας υπαλλήλου πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Αναλυτικά η νεαρή υπάλληλος, Matsuri Takahashi, έβαλε τέλος στη ζωή της τα Χριστούγεννα του 2015 και οι έρευνες που ακολούθησαν ήταν εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι αρχές μάλιστα έλεγξαν διεξοδικά και την εταιρεία για στοιχεία που θα έδιναν απαντήσεις αναφορικά με τα αίτια της αυτοκτονίας. Ένα χρόνο αργότερα οι αρχές ανακοίνωσαν πως η άτυχη νεαρή υπάλληλος έβαλε τέλος στη ζωή της καθώς βίωνε έναν εφιάλτη με άπειρες ώρες εργασίας και εξοντωτικές πιέσεις από τους προϊσταμένους της.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανάγκασε μάλιστα τον επικεφαλής της εταιρείας, πέρα από την παραίτησή του, να προχωρήσει και σε μία on camera δήλωση στην οποία τόνισε: «μας θλίβει ιδιαίτερα ο θάνατος ενός νεαρού ανθρώπου, όπως επίσης μας θλίβει απεριόριστα το γεγονός πως δεν μπορέσαμε να την προστατεύσουμε από τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες κλήθηκε να εργαστεί. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της».

Σημειώνεται πως η Dentsu είναι μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 47.000 ανθρώπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση