ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας για τις εκλογικές κυβερνοεπιθέσεις

Ο Ομπάμα τιμώρησε τη Ρωσία για απόπειρες εμπλοκής της δεύτερης στις αμερικανικές εκλογές

Kathimerini.gr

Η κυβέρνηση Ομπάμα «τιμώρησε» τη Ρωσία την Πέμπτη υπό το φως των υποψιών για απόπειρες τις Μόσχας να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, λαμβάνοντας την απόφαση να αποπέμψει 35 Ρώσους διπλωματών από τις ΗΠΑ και να επιβάλει κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, καθώς και σε τέσσερις ανώτατους αξιωματούχους της στρατιωτικής μονάδας πληροφοριών. Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι τα προαναφερθέντα πρόσωπα είχαν ανάμειξη στις κυβερνοεπιθέσεις κατά της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής και άλλων πολιτικών οργανώσεων.

Οι ΗΠΑ αναμένεται, επίσης να εκδώσουν στοιχεία που θα αποδεικνύουν την εμπλοκή ρωσικών μυστικών υπηρεσιών με τη χρήση υπολογιστικών συστημάτων με έδρα τη Μόσχα.

«Οι ενέργειες αυτές αποτελούν επακόλουθο των επανειλημμένων ιδιωτικών και δημόσιων προειδοποιήσεων, που έχουμε αποστείλει στη ρωσική κυβέρνηση και μία αναγκαία και κατάλληλη απάντηση στις προσπάθειες κατά των αμερικανικών συμφερόντων με παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών συμπεριφοράς», υπογράμμισε ο Μπάρακ Ομπάμα σε επίσημη ανακοίνωσή του.

«Οι ενέργειες αυτές δεν είναι το σύνολο της ανταπόκρισης μας απέναντι στις επιθετικές δραστηριότητες της Ρωσίας. Θα συνεχίζουμε να λαμβάνουμε ποικίλα μέτρα σε χώρο και χρόνο της επιλογής μας, μερικά από τα οποία δε θα δημοσιοποιηθούν», πρόσθεσε.

Οι κυρώσεις αποφασίσθηκαν ημέρες μόλις πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα τις αμφιβολίες του για ρωσική εμπλοκή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση