ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Μέι απηύθυνε έκκληση για ενότητα το 2017 μετά το 2016 του Brexit

Δεσμεύτηκε να επιδιώξει συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της να επιδιώξει μια συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα είναι προς το όφελος όλων των Βρετανών και όχι μόνο όσων ψήφισαν υπέρ ενός Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, το οποίο όπως τόνισε αποκάλυψε τον διχασμό του έθνους.

Κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, το 52% των Βρετανών ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, μια απόφαση που προκάλεσε μεγάλο διχασμό μεταξύ των υποστηρικτών του Brexit και των αντιτιθεμένων σε αυτό.

Η Μέι στο τηλεοπτικό της διάγγελμα δήλωσε, ότι παρά τον διχασμό, οι Βρετανοί μοιράζονται την επιθυμία να ζήσουν σε μια πιο δυνατή, πιο δίκαιη και πιο ασφαλή χώρα.

«Αυτές οι φιλοδοξίας μας ενώνουν, έτσι ώστε να μην είμαστε από εδώ και στο εξής διαιρεμένοι στο 52% που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης και στο 48% που ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, αλλά μια μεγάλη ένωση πολιτών και κρατών με μια περήφανη ιστορία και ένα λαμπρό μέλλον», τόνισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Έτσι, όταν θα προσέλθω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη φέτος, θα είναι με αυτό ως σκέψη και γνώση ότι βρίσκομαι εκεί για να πετύχω τη σωστή συμφωνία, όχι απλά για εκείνους που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, αλλά για κάθε άνθρωπο σε αυτή την χώρα», πρόσθεσε.

Η Μέι έχει δεσμευτεί ότι θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και την ενεργοποίηση των διαπραγματεύσεων για το διαζύγιο με ΕΕ έως τα τέλη Μαρτίου.

Στο πρωτοχρονιάτικο της μήνυμα επίσης αναφέρθηκε στην «πολύτιμη ένωση» ανάμεσα στα τέσσερα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία βρίσκεται υπό πίεση καθώς η Βρετανία και η Ουαλία ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στο μπλοκ των 28.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον έχει δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η βούληση των Σκωτσέζων θα γίνει σεβαστεί, αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα διεξαγωγής ενός μελλοντικού δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το ΗΒ.
Στο δικό της πρωτοχρονιάτικο μήνυμα η Στέρτζον δήλωσε: « Είμαστε αποφασισμένοι ότι η ψήφος της Σκωτίας για παραμονή στην ΕΕ θα γίνει σεβαστή και ότι ο λαός της Σκωτίας θα διατηρήσει τα περισσότερα δυνατά προνόμια της συμμετοχής στην Ενωση, όπως την ελευθερία για εργασία, μετακίνηση και σπουδές σε άλλα κράτη-μέλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση