ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με 14 διαφορετικά ονόματα κυκλοφορούσε στη Γερμανία ο Αμρί

Οι ομοσπονδιακές και οι τοπικές αρχές ασφαλείας είχαν συναντηθεί επτά φορές για αυτόν

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο Τυνήσιος που σκότωσε 12 ανθρώπους τον περασμένο μήνα, παρασύροντάς τους με το φορτηγό που οδηγούσε σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, έζησε με τουλάχιστον 14 διαφορετικά ονόματα στην Γερμανία, όπως έγινε γνωστό, σήμερα, από έναν περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή .Πρόκειται για μια μαρτυρία που εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τα κενά στον τομέα της ασφάλειας.

Μάλιστα οι ομοσπονδιακές και οι τοπικές αρχές ασφαλείας είχαν συναντηθεί επτά φορές, μέσα στον περασμένο χρόνο, για να αποφανθούν αν ο Τυνήσιος αποτελούσε απειλή, όπως προκύπτει από την ακροαματική διαδικασία των αξιωματούχων ασφαλείας, σε επιτροπή της Βουλής της Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

Όπως όλα δείχνουν, τόσο οι υπηρεσίες ασφαλείας του ομοσπονδιακού κράτους όσο και οι δικαστικές αρχές, απέτυχαν, επανειλημμένως, να συγκεντρώσουν αρκετά στοιχεία εναντίον του Αμρί, ώστε να τον οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Με φόντο τα τέσσερα τρομοκρατικά χτυπήματα που συνέβησαν επί γερμανικού εδάφους, πέρσι, η αδυναμία αυτή υπηρεσιών και θεσμών, εγείρει ερωτήματα ως προς την αποτελεσματικότητά τους αφού, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις μυστικών πρακτόρων και ξένων υπηρεσιών πληροφοριών για τον Αμρί, οι αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Ο Άμρι, τον οποίον πυροβόλησε και σκότωσε η ιταλική αστυνομία στο Μιλάνο, την 23η Δεκεμβρίου, είχε βρεθεί στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών ως «ενδεχόμενη απειλή», στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW) τον Φεβρουάριο του 2016, περίπου έξι μήνες μετά την άφιξή του στην χώρα και την κατάθεση αιτήματος χορήγησης ασύλου.

Ο 24χρονος μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και του Βερολίνου, όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών επίσης τον είχαν καταχωρήσει μεταξύ των προσώπων που θεωρούνταν πιθανή απειλή.

«Ενήργησε με συνωμοτικό τρόπο και χρησιμοποίησε διαφορετικά ονόματα» δήλωσε ο Ντίτερ Σούερμαν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, κατά την διάρκεια ενημέρωσης στο τοπικό κοινοβούλιο.

Ωστόσο υπήρξε μια κοινή αποδοχή μεταξύ των αξιωματούχων των αρχών ασφαλείας ότι εκείνος δεν έθετε συγκεκριμένη απειλή, συμπλήρωσε ο Σούερμαν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση