ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Γκάμπριελ «θα επιλέξει το SPD» για αντίπαλο της Μέρκελ στις εκλογές

Ορισμένα μέλη του κόμματος ήλπιζαν ότι ο Μάρτιν Σουλτς θα ήταν υποψήφιος

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το αρχηγό τους Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αναμένεται να επιλέξουν οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία ως ανθυποψήφιο της Άνγκελα Μέρκελ στη μάχη για την καγκελαρία στις εκλογές του ερχόμενου φθινοπώρου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές στο κόμμα.

Ο κ. Γκάμπριελ είναι αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας στον κυβερνώντα μεγάλο συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατών με τους Χριστιανοδημοκράτες. Είναι δημοφιλής στα στελέχη του κόμματός του σε σύγκριση με τους προκατόχους του όμως σε όλες τις δημοσκοπήσεις χάνει με μεγάλη διαφορά από την κ. Μέρκελ.

Ορισμένα μέλη του κόμματος ήλπιζαν ότι ο Μάρτιν Σουλτς, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα είναι ο υποψήφιος του SPD στις εκλογές, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κέρδιζε περισσότερες ψήφους από τον Γκάμπριελ σε μια αναμέτρηση με τη Μέρκελ.

Αυτό ωστόσο φαντάζει πλέον απίθανο, αφού ο Σουλτς θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στη θέση του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, που προορίζεται για την προεδρία της χώρας.

«Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την υποψηφιότητα του Γκάμπριελ για την καγκελαρία σε αυτό το σημείο» είπε πηγή στο Reuters. «Είναι πολύ, πολύ, πολύ υψηλή η πιθανότητα να είναι υποψήφιος ο Γκάμπριελ για την καγκελαρία», πρόσθεσε άλλη πηγή της εκτελεστικής επιτροπής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Στελέχη του SPD επισήμαναν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία οριστική απόφαση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα από τη γερμανική τηλεόραση ARD και το ινστιτούτο Infratest Dimap δίνει ποσοστό 20% στο SPD και 37% στο χριστιανοδημοκρατικό μπλοκ (CDU/CSU) της Μέρκελ.

Μολονότι το SPD στοχεύει να συγκεντρώσει ποσοστό ικανό ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τους Πράσινους ή ενδεχομένως και με τη ριζοσπαστική Αριστερά (Die Linke), οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι το πιθανότερο αποτέλεσμα των εκλογών είναι ο σχηματισμός άλλης μια κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, με τη κ. Μέρκελ να διατηρείται στην εξουσία για μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση