ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Είμαι πάντα Σαρλί»:Φόρος τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για τα 2 χρόνια από την επίθεση στο Σαρλί Εμπντό

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δύο χρόνια μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι εναντίον του σατυρικού περιοδικού Σαρλί Εμπντό και του παντοπωλείου Hyper Cacher, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 17 νεκρούς από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015.

Στις 7 Ιανουαρίου του 2015, η δολοφονική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους. Μία ημέρα μετά την επίθεση των αδελφών Κουασί, ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκότωσε έναν δημοτικό αστυνομικό στο Μοντρούζ, στα περίχωρα του Παρισιού. Την 9η Ιανουαρίου, εκτέλεσε 4 άνδρες κατά την διάρκεια μιας ομηρίας σε εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι, το Hyper Cacher.

Χθες, στη βάση του αγάλματος που δεσπόζει στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ απλώθηκε ένας καμβάς γεμάτος από πολύχρωμες παλάμες, όπου δεκάδες άνθρωποι έγραψαν το δικό τους μήνυμα στη μνήμη των θυμάτων, διαβάζοντας τα ονόματά τους.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε η γαλλική Ένωση Θυμάτων της Τρομοκρατίας (AfVT). «Δεν μπορούσαμε να μην βρισκόμαστε εδώ» είπε σε δημοσιογράφους ο Γκιγιόμ Ντενουά ντε Σεν Μαρ, γενικός διευθυντής της AfVT, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα «είμαι πάντα Σαρλί».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X