ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρωσία: Απειλή για την ασφάλειά μας τα αμερικανικά άρματα στην Πολωνία

Οι ΗΠ στέλνουν μηχανοκίνητη δύναμη 3.000 ανδρών για να καθησυχάσουν τα μέλη ΝΑΤΟ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ως «απειλή» για την ασφάλεια και τα συμφέροντά της αντιλαμβάνεται η Ρωσία την τοποθέτηση αμερικανικών τανκ και θωρακισμένων οχημάτων στην Πολωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν τα ανατολικοευρωπαϊκά μέλη του NATO που βλέπουν τη Μόσχα ως απειλή, οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν μηχανοκίνητη δύναμη 3.000 ανδρών κοντά στα σύνορα της Συμμαχίας με τη Ρωσία.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποστολές αμερικανικών στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Πεσκόφ τόνισε πως κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αντιληφθεί την τοποθέτηση ξένων στρατευμάτων στο «κατώφλι» της ως απειλή, προσθέτοντας αιχμηρά πως μία «τρίτη» δύναμη, που δεν είναι καν Ευρωπαϊκή, οικοδομεί στρατιωτική παρουσία στα σύνορα της Ρωσίας.

Διευκρίνισε πως δεν έχει σημασία το μέγεθος της ξένης δύναμης, μόνο η παρουσία της. «Είτε είναι χίλιοι [στρατιώτες] είτε είναι δέκα χιλιάδες, είναι το ίδιο», είπε ο προεδρικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος τέλος στις καταγγελίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η Μόσχα ήταν υπαίτια για προεκλογικές κυβερνο-επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, ο κ. Πεσκόφ σχολίασε πως οι καταγγελίες έχουν εξελιχθεί σε «υστερία» και είναι καλύτερο να περιμένει κανείς ώστε στη συνέχεια να μιλήσει λογικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X