ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:51
 

Ο Μπάιντεν παραλαμβάνει με δάκρυα μετάλλιο τιμής από τον Ομπάμα

Το Μετάλλιο της Ελευθερίας είναι ύψιστη τιμή που μπορεί να δοθεί σε

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο Ομπάμα τίμησε τον κ Μπάιντεν για την πίστη του στους συμπατριώτες του, για την αγάπη του για την πατρίδα και για τις υπηρεσίες του προς αυτήν όλα αυτά τα χρόνια. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της λήξης της θητείας και των δύο στις 20 Ιανουαρίου, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναλάβει επίσημα τα ηνία της χώρας.

Με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την ύψιστη τιμή που μπορεί να δοθεί σε αμερικανό πολίτη, τίμησε τον αντιπρόεδρό του Τζο Μπάιντεν για το έργο του ο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα τίμησε τον κ Μπάιντεν για την πίστη του στους συμπατριώτες του, για την αγάπη του για την πατρίδα και για τις υπηρεσίες του προς αυτήν όλα αυτά τα χρόνια.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της λήξης της θητείας και των δύο στις 20 Ιανουαρίου, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναλάβει επίσημα τα ηνία της χώρας.

Ο κ Μπάιντεν δεν γνώριζε ότι θα του απονεμόταν η υψηλότερη τιμητική διάκριση για μη ένστολους, «Δεν είχα ιδέα» είπε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. H τελετή έγινε στο Λευκό Οίκο την Πέμπτη το βράδυ με παρόντα μέλη της οικογένειας του Μπάιντεν.

«Για τελευταία φορά ως πρόεδρος θα απονείμω σε κάποιον την ύψιστη τιμή του έθνους», ανέφερε ο Ομπάμα και συνέχισε «Πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο αφοσιωμένος ή πιο αποτελεσματικός συνεργάτης της προόδου που επιτελέσαμε».

Στα 8 χρόνια που ο Ομπάμα και ο Μπάιντεν υπηρέτησαν στο Λευκό Οίκο έγιναν φίλοι και το διαδίκτυο έχει πολλάκις σταθεί στη σχέση αυτή. Είναι «η τελευταία ευκαιρία για το Διαδίκτυο να κοροϊδέψει την στενή μας σχέση» είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα αστειευόμενος.

Αντίστοιχη τιμή έγινε μόνον σε άλλες τρεις περιπτώσεις τα τελευταία 24 χρόνια: στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρέηγκαν και τον πρώην στρατηγό Κόλιν Πάουελ.

 

 

 

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ (Live)

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση