ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μοσούλη: 30 νεκροί από αεροπορική επιδρομή κατά του ISIS

Σύμφωνα με κατοίκους τουλάχιστον 3 πυραύλοι έπληξαν την περιοχή αλ-Τζαντίντα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κάτοικοι της Μοσούλης στο Ιράκ δήλωσαν ότι έως 30 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα εναντίον συνοικίας που ελέγχεται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ντόπιοι είπαν πως είδαν την Πέμπτη τουλάχιστον τρεις πυραύλους να πλήττουν την περιοχή αλ-Τζαντίντα της δυτικής Μοσούλης, σε μια επιδρομή που φαίνεται πως είχε στόχο την κατοικία του στελέχους των τζιχαντιστών Χάρμπι Αμπντέλ Καντέρ.

Ο ίδιος δεν βρισκόταν στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης, όμως σκοτώθηκαν μέλη της οικογένειάς του, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ένας κάτοικος.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε πως δεν κατέστη αμέσως σαφές αν η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, που μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ή από τις ιρακινές δυνάμεις, που κινούνται εναντίον των τζιχαντιστών που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πόλη.

Περιοχές της Μοσούλης δυτικά του Τίγρη, που διαρρέει την πόλη από βορρά προς νότο, εξακολουθούν να ελέγχονται από τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Σχεδόν ολόκληρο το ανατολικό τμήμα της πόλης έχει ανακαταληφθεί από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ιρακινές δυνάμεις που προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την πόλη, η οποία αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X