ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του επικεφαλής της Samsung στη Ν.Κορέα

Για κατηγορίες διαφθοράς και υπεξαίρεσης

Kathimerini.gr

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ, δήλωσε σήμερα ότι ο Τζέι Λι, πρόεδρος του ομίλου των εταιριών της Samsung δωροδόκησε με το ποσό των 36,42 εκατομμυρίων δολαρίων την Τσόι Σουν-σιλ, που ήταν φίλη της προέδρου Παρκ Γκέουν-χε και είναι το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, θα ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Λι, με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της υπεξαίρεσης, ενώ εντάλματα σύλληψης δε θα εκδοθούν για τρία άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Samsung τα οποία επίσης ανακρίθηκαν από την εισαγγελική αρχή.

Οι εισαγγελείς επιχειρούσαν να εξακριβώσουν κατά πόσο η στήριξη της Samsung σε ιδρύματα αλλά και σε μία επιχείρηση που υποστηρίζεται από την έμπιστη φίλη της προέδρου της χώρας, συνδέονται με μια απόφαση το 2015 της Εθνικής Υπηρεσίας Συντάξεων να στηρίξει μια αμφιλεγόμενη συγχώνευση δύο θυγατρικών του ομίλου.

Σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Samsung αναφέρει ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει την απόφαση του ειδικού εισαγγελέα και ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που βαρύνουν τον πρόεδρο Τζέι Λι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση