ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: Ο δράστης της επίθεσης στο Ρέινα παραδέχτηκε την ενοχή του

Ο δράστης που σκότωσε 39 ανθρώπους εκπαιδεύτηκε στο Αφγανιστάν

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει τον ένοπλο που σκότωσε 39 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Τουρκία που διήρκησε δύο εβδομάδες, επιβεβαίωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι το όνομα του δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα είναι Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Ουζμπεκιστάν και είχε εισέλθει παρανόμως στην Τουρκία.

Συνελήφθη σύμφωνα με τη Hurriyet σε διαμέρισμα σε συγκρότημα κατοικιών στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης ενώ βρισκόταν με τον τετράχρονο γιο του το βράδυ της Δευτέρας γύρω στις 11 μμ ώρα Τουρκίας.

To τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan news δημοσίευσε φωτογραφία του δράστη με μαυρισμένο μάτι, ένα κόψιμο κάτω από το φρύδι του και αίματα στο πρόσωπό του και την μπλούζα του.

Ο ίδιος ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε ότι είναι ο δράστης του πρωτοχρονιάτικου μακελειού.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο δράστης εκπαιδεύτηκε στο Αφγανιστάν, ενώ o ίδιος τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση διαπράχθηκε για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Μαζί με τον Μασαρίποφ συνελήφθησαν ένας Ιρακινός και τρεις γυναίκες, ενώ συνολικά 50 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς του μακελειού βρίσκονται Τούρκοι αλλά και τουρίστες από τις Αραβικές χώρες, την Ινδία, τον Καναδά που διασκέδαζαν στο κλαμπ.

Συγχαρητήρια από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλμούς

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη, τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με συνέπεια το θάνατο 39 ανθρώπων.

“Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους,” ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.

Της ανάρτησης αυτής, είχαν προηγηθεί αναφορές της σύλληψης του δράστη, στα τουρκικά ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση