ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαδούρο: Ο Τραμπ δεν θα είναι χειρότερος από τον Ομπάμα

Ο Μαδούρο δήλωσε ότι ο Πρόεδρος ΗΠΑ είναι θύμα μιας παγκόσμιας εκστρατείας μίσους

Kathimerini.gr

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο δήλωσε για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει πέσει θύμα μιας παγκόσμιας εκστρατείας μίσους, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί δεν μπορεί να είναι χειρότερη συγκρινόμενη με αυτή του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ άσκησε κριτική στους σοσιαλιστές που κυβερνούν τη Βενεζουέλα, για την καταπίεση που ασκούν στο λαό τους. Ωστόσο, ο Μαδούρο εμφανίστηκε συγκρατημένος και δεν άσκησε κριτική στις ΗΠΑ, κατά τον πρώτο δημόσιο σχολιασμό του, για την εκλογική νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

«Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Ας μην προτρέχουμε. Θέλω να είμαι προσεκτικός», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Δεν θα είναι χειρότερος από τον Ομπάμα. Αυτό τολμώ να πω. Ο Ομπάμα αφήνει τον κόσμο βυθισμένο στην τρομοκρατία. Στη Λατινική Αμερική, θα τον θυμούνται για τρία πραξικοπήματα», τόνισε ο Μαδούρο.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε (αρχικά) σχολιάσει θετικά την εκλογή του Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, αλλά αργότερα άσκησε κριτική στην «ιμπεριαλιστική” εξωτερική πολιτική του, ενώ κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για παρεμβάσεις, προκειμένου να γίνει αλλαγή κυβερνήσεων στη Βραζιλία, την Ονδούρα, αλλά και την Παραγουάη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X