ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:55
 

Το Brexit απειλεί την Πέππα το γουρουνάκι

Κινδυνεύει από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να καταργήσει την ελεύθερη μετακίνηση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το Brexit θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την ύπαρξη της Πέππα, το αγαπημένο στα παιδιά βρεφονηπιακής ηλικίας, γουρουνάκι.

Σύμφωνα με την Floella Benjamin, η οποία υπήρξε τηλεοπτική παρουσιάστρια ως το 2010, όταν και ανακηρύχθηκε Βαρόνη με τους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Λόρδων,
το διάσημο γουρουνάκι κινδυνεύει από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να καταργήσει την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας σε μία συζήτηση για τις επιπτώσεις του Brexit στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον καλλιτεχνικό χώρο υπενθύμισε ότι ο κλάδος έχει μέχρι σήμερα καταφέρει να προωθήσει με επιτυχία το όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσα από παγκόσμιες καλλιτεχνικές επιτυχίες, όπως η Πέππα το γουρουνάκι, η παιδική σειρά Art Attack, και η σειρά Horrible Histories.

«Οι παραγωγοί παιδικών σειρών και κινουμένων σχεδίων έχουν συνηθίσει εδώ και καιρό να εργάζονται τόσο στην Ευρώπη με Ευρωπαίους συνεργάτες όσο και πέρα από αυτή. Και οι δύο αυτές αγορές κρίνονται σημαντικές για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Χαρακτήρισε μάλιστα την ελευθερία στην μετακίνηση πολιτών, ζωτικής σημασίας για τον κλάδο, μακροπρόθεσμα, καθώς προσφέρει βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες σε καλλιτέχνες να εργαστούν σε παραγωγές ανά την Ευρώπη.

Ένα ποσοστό της τάξης του 6% των θέσεων εργασίας στην καλλιτεχνική βιομηχανία καλύπτεται από οικονομικούς μετανάστες. Πολλές από αυτές αφορούν τον τομέα των κινουμένων σχεδίων όπου τα κενά εξειδίκευσης αναγνωρίζονται και συμπληρώνονται από Ευρωπαίους εργαζόμενους.

Η Benjamin, υποστήριξε ότι επιπλέον βάρη στη βιομηχανία θα μπορούσαν να βλάψουν τον κλάδο και το παρεχόμενο στον καταναλωτή υλικό και να αυξήσουν τα κόστη για τις επιχειρήσεις.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση