ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιταλία: Δέκα επιζώντες έχουν βρεθεί στα συντρίμμια του ξενοδοχείου

Οι αγνοούμενοι ανέρχονται τουλάχιστον σε 11 σύμφωνα με τα νέα δεδομένα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχουν ως τώρα εντοπιστεί ζωντανοί στα συντρίμμια του ξενοδοχείου στην κεντρική Ιταλία που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα το βράδυ της Τετάρτης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ANSA, επτά επιζώντες έχουν απεγκλωβιστεί από τα χαλάσματα, αν και νωρίτερα η Πυροσβεστική έκανε λόγο για μόνο δύο απεγκλωβισθέντες.

Έως τώρα έχουν εντοπιστεί τέσσερις σοροί, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται τουλάχιστον σε 11, με δεδομένο πως οι Αρχές να υπολογίζουν ότι 25 έως 34 άνθρωποι βρίσκονταν στο πολυτελές ορεινό ξενοδοχείο όταν θάφτηκε κάτω από τόνους χιόνι.

Δύο ακόμα άτομα είχαν γλυτώσει από την καταστροφή επειδή ευτύχησαν να μην βρίσκονται στο ξενοδοχείο τη στιγμή που χτύπησε η χιονοστιβάδα και διασώθηκαν λίγες ώρες αργότερα.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει περισσότερες από 40 ώρες από την καταστροφή, τα σωστικά συνεργεία και οι στρατιώτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση έχουν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν το έργο τους μέχρι να βρεθούν όλοι οι αγνοούμενοι.

Το έργο των συνεργείων καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του όγκου του χιονιού που έχει καλύψει το ξενοδοχείο. Οι διασώστες σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται να σκάψουν τέσσερα ή πέντε μέτρα ώστε να φτάσουν στο κτήριο.

Παράλληλα, πολλοί από τους ορεινούς δρόμους που οδηγούν στο θέρετρο έχουν καλυφθεί από χιόνι, με οχήματα του στρατού να συμβάλουν στο έργο ανοίγματος των οδικών αρτηριών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X