ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκία: Τρεις επιθέσεις χωρίς θύματα σε αστυνομία και AKP

Σε καθεστώς διαρκούς φόβου για σωματική τους ακεραιότητα βρίσκονται Τούρκοι πολίτες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε καθεστώς διαρκούς φόβου για τη σωματική τους ακεραιότητα βρίσκονται οι Τούρκοι πολίτες με τα μπαράζ επιθέσεων από το λεγόμενο Iσλαμικό Κράτος και τις κουρδικές τρομοκρατικές ομάδες να συνεχίζονται ακατάπαυστα.

Το Σάββατο το πρωί ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού οχήματος στην Κωνσταντινούπολη, λίγες μόνο ώρες μετά τις επιθέσεις εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη και ενός τοπικού γραφείου του κυβερνώντος κόμματος, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα.

Οι επιθέσεις αυτές, που δεν προκάλεσαν θύματα, σημειώνονται καθώς η δημόσια ασφάλεια στην Τουρκία επιδεινώνεται, με τη χώρα να συνταράσσεται από ένα άνευ προηγουμένου κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον ενός αστυνομικού οχήματος το πρωί στη συνοικία Εσενγιούρτ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να τραυματίσει τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Όταν οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, ο δράστης τράπηκε σε φυγή αφήνοντας πίσω το όπλο του και μια τσάντα που περιείχε χειροβομβίδες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Χθες Παρασκευή το βράδυ μια ρουκέτα ερρίφθη εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, η οποία καρφώθηκε σε έναν τοίχο του περίβολου. Στο κτίριο αυτό βρίσκεται υπό κράτηση ο δράστης της αιματηρής επίθεσης της Πρωτοχρονιάς εναντίον του νυχτερινού κέντρου Ρέινα.

Μια άλλη ρουκέτα είχε στόχο ένα τοπικό γραφείο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Οι δράστες των επιθέσεων αυτών δεν έχουν συλληφθεί ούτε ταυτοποιηθεί και δεν είναι σαφές αν έδρασαν μεμονωμένα ή σε συντονισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X