ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιστορική συμφωνία Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας

Σε συμφωνία για το μέλλον της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

Για πρώτη συμφωνία Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας στην Διάσκεψη της Αστάνα κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο, οι τρεις χώρες έρχονται σε συμφωνία για το μέλλον της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία.

Συγκεκριμένα, Τουρκία, Ιράν και Ρωσία συμφωνούν για την δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού που θα επιβλέπει την κατάπαυση του πυρός στην Συρία.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μια σημαντική εξέλιξη.
Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος μεταδίδει την πληροφορία ότι στην Συρία, οι δυνάμεις της κυβέρνησης εξακολουθούν να πλήττουν θέσεις των ανταρτών παρά την κατάπαυση του πυρός.

Ακόμη, μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη έρχεται και από το μέτωπο των «Κούρδων». Οι δυνάμεις των Κούρδων στην Συρία ανακοινώνουν ότι οι αποφάσεις της Διάσκεψης της Αστάνα δεν δεσμεύουν την κουρδική πλευρά.

Μεγαλόπνοα σχέδια εκσυγχρονισμού για τον Τουρκικό στρατό

Στον απόηχο των εξελίξεων που αφορούν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου και το κύμα εκκαθαρίσεων στον τουρκικό στρατό, η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εστιάζει την προσοχή του σε τρία σημαντικά πεδία. Πρώτον, δρομολογεί σχέδια για την ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων. Μετά την φυλάκιση των πραξικοπηματιών, το υπουργείο δίνει μάχη με τον χρόνο για να καλύψει τα κενά σε διάφορα επίπεδα των ενόπλων δυνάμεων.

Δεύτερον, η τουρκική κυβέρνηση δρομολογεί διάφορα προγράμματα, τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, δρομολογούνται προγράμματα για την κατασκευή ντόπιων πολεμοφοδίων και σκαφών.

Τέλος, η Άγκυρα δίνει νέες παραγγελίες στο εξωτερικό για νέας γενιάς πολεμοφόδια και μαχητικά αεροπλάνα. Μέσα στα πλαίσια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η Άγκυρα αναμένει την παράδοση του πρώτου μαχητικού τύπου F-35 Lightning II το 2009. Οι τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία μαζί με άλλες 8 χώρες θα είναι η πρώτη στρατιωτική δύναμη που θα αποκτήσει το συγκεκριμένο σύγχρονο και πολύτιμο πολεμικό εργαλείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X