ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνάντηση Λαβρόφ-συριακής αντιπολίτευσης στη Μόσχα

Οι Σύροι αντάρτες θα μεταβούν στη ρωσική πρωτεύουσα την Παρασκευή

Kathimerini.gr

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης στη Μόσχα την Παρασκευή, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters.

Λεπτομέρειες για την ενδεχόμενη συμμετοχή των επικεφαλής των Σύρων ανταρτών στη συνάντηση αυτή, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Πολλοί από τους αντάρτες που ήταν παρόντες στην Αστάνα δήλωσαν πάντως ότι δεν έχουν λάβει πρόσκληση για τη Μόσχα, όμως είναι έτοιμοι να μεταβούν στη ρωσική πρωτεύουσα, αν τους ζητηθεί.

Σύροι αντιπολιτευόμενοι έχουν γίνει επανειλημμένα δεκτοί στη Μόσχα, όμως θα είναι η πρώτη φορά για τους αντάρτες που ελέγχουν μαχητές και εδάφη στη Συρία.

Στο μεταξύ ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι η Ρωσία θα ενισχύσει τη συνεργασία της με την Τουρκία, το Ιράν και άλλες χώρες της περιοχής για να προσπαθήσει να επιλύσει την κρίση στη Συρία.

«Ενισχύουμε τη συνεργασία με την Τουρκία, το Ιράν και άλλες περιφερειακές χώρες για να επιλύσουμε τα άμεσα ζητήματα της συριακής κρίσης. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες (…) κατέστη δυνατό να απελευθερώσουμε το Χαλέπι από τους εξτρεμιστές, στη συνέχεια να εισάγουμε τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη βάση της συμφωνίας της 29ης Δεκεμβρίου», εξήγησε ο Ρώσος υπουργός απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση