ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλλία: Οσμή σκανδάλου με τη σύζυγο του Φιγιόν

Εισαγγελική έρευνα για αμοιβές φέρεται να έλαβε αδικαιολόγητα ως κοινοβουλευτική βοηθός

ΠΗΓΗ: skai.gr

Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του υποψήφιου των γάλλων συντηρητικών για την προεδρία της χώρας Φρανσουά Φιγιόν με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο σκανδαλώδεις αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας η γνωστή σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchainé. Το περιεχόμενό ωστόσο δεν είναι καθόλου σατιρικό δεδομένου ότι εάν αποκαλυφθεί η ορθότητά τους ενδέχεται να συμπαρασύρει ακόμη και την ίδια την υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο λόγος για τη βρετανίδα σύζυγό του Πενελόπ, που φέρεται να έλαβε το ποσό των 500.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική σύμβουλος του συζύγου της τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να προσφέρει εργασία. Ήδη η αρμόδια εισαγγελία των Παρισίων διέταξε προκαταρκτική έρευνα, μεταξύ άλλων και με την κατηγορία της υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος. Για την ιστορία η Πενελόπ Φιγιόν εργάστηκε στο πλευρό του συζύγου της από το 1998 μέχρι το 2002 και στη συνέχεια στο πλευρό του διαδόχου του στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας της.

Άρχισαν προκαταρκτικές έρευνες

Εκπρόσωπος του πολιτικού τόνισε ότι η απασχόληση της κυρίας Φιγιόν ήταν απόλυτα νόμιμη και ότι δεν σχολιάζει κάτι που δεν χρήζει σχολίων. Ωστόσο, φαίνεται να έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Οι δύο υποψήφιοι από το Σοσιαλιστικό Κόμμα για το προεδρικό αξίωμα, Μανουέλ Βαλς και ο αντίπαλός του Μπενουά Αμόν, ζήτησαν να υπάρξουν συνέπειες και να απαγορευτεί η απασχόληση στενών συγγενών στο Κοινοβούλιο. «Νομίζω ότι αυτή η απόφαση είναι αναγκαία» είπε ο Βαλς σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Το πρωί ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Γερουσία Μπρούνο Ρατιγιό είπε ότι ο δικηγόρος του Φιγιόν θα συναντούσε τον φορολογικό εισαγγελέα για να του παραδώσει σειρά στοιχείων. «Δεν υπάρχει περίπτωση να τεθεί υπό ομηρεία ένας προεδρικός υποψήφιος», τόνισε στο ραδιόφωνο Europe 1. Η απογοήτευση των Γάλλων για το ήθος του πολιτικού κόσμου είναι έκδηλη. Μετά τις εικονικές θέσεις εργασία στο Δημαρχείο Παρισίων επί Σιράκ, ο Φρανσουά Φιγιόν δείχνει να μην διστάζει να ακολουθεί πρακτικές «οικογενειακού βολέματος». Απομένει το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X