ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με διεθνές ταμείο για τις αμβλώσεις απαντά η Ολλανδία στον Τραμπ

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε εντολή που απαγορεύει τη χρηματοδότηση για άμβλωση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τη σύσταση ενός διεθνούς ταμείου για τη χρηματοδότηση οργανώσεων που προσφέρουν αμβλώσεις και άλλες υπηρεσίες αντισύλληψης προωθεί η κυβέρνηση της Ολλανδίας, ως απάντηση στην απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ να διακόψει την παροχή σχετικής αμερικανικής βοήθειας.

Απαντώντας στην εντολή Τραμπ, η ολλανδή υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίλιαν Πλούμεν ανακοίνωσε την πρόθεση της Χάγης να δημιουργήσει ταμείο που θα δέχεται δωρεές από κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις και απλούς πολίτες ώστε να βοηθήσει γυναίκες «να διατηρήσουν τον έλεγχο του κορμιού τους».

«Η απαγόρευση των αμβλώσεων δεν μειώνει τον αριθμό των αμβλώσεων» επισήμανε η κ. Πλούμεν εξηγώντας πως η έλλειψη πόρων θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή γυναικών που θα αναγκαστούν να καταφύγουν σε παράνομα χειρουργεία για να τερματίσουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Η επίμαχη εντολή Τραμπ απαγορεύει τη δημόσια χρηματοδότηση ξένων οργανισμών ή φορέων που παρέχουν ή απλώς υποστηρίζουν υπηρεσίες αμβλώσεων, παραδείγματος χάρη προσφέροντας πληροφορίες σχετικά με τερματισμό εγκυμοσύνης.

Το σχετικό υπόμνημα υπογράφηκε τη Δευτέρα ως μία από τις πρώτες ενέργειες της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, μία ημέρα μετά την 44η επέτειο από την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που νομιμοποίησε της αμβλώσεις.

Ο κ. Τραμπ δεν είναι πρώτος αμερικανός πρόεδρος που επιβάλλει την εν λόγω απαγόρευση. Δημιουργός της ήταν ο επίσης Ρεπουμπλικάνος Ρόναλντ Ρίγκαν. Στη συνέχεια κυρώθηκε από τον Δημοκρατικό Μπιλ Κλίντον, ενεργοποιήθηκε ξανά από τον Ρεπουμπλικάνο Τζορτζ Μπους τον νεότερο και το 2009 ανεστάλη εκ νέου από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση