ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σκεπτικισμός από τους Αμερικανούς για τις πρώτες αποφάσεις του Τραμπ

Μόλις το 36% των Αμερικανών εγκρίνουν τις πρώτες αποφάσεις του νέου Προέδρου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Με σκεπτικισμό υποδέχονται οι Αμερικανοί ψηφοφόροι τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 36% των Αμερικανών εγκρίνουν τις πρώτες αποφάσεις του Τραμπ από το κάθισμα του Οβάλ Γραφείου, ενώ το 44% είναι απογοητευμένοι από τις μέχρι τώρα κινήσεις του. Αξίζει να σημειωθεί πως η αντίστοιχη έρευνα του Quinnipac, μετά την πρώτη εβδομάδα του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, το 2009, καταδείκνυε μία συντριπτική σύμπνοια των ψηφοφόρων, αφού τότε το 59% των ερωτηθέντων είχαν ταχθεί αναφανδόν υπέρ του πρώτου έγχρωμου προέδρου ενώ, στον αντίποδα, μόλις ένα 25% δήλωνε αντίθετο στο πρώτο δείγμα γραφής του Ομπάμα.

Το κλίμα δεν αλλάζει ιδιαίτερα ούτε στις προσδοκίες των ψηφοφόρων για τον νέο πρόεδρο, αφού το 43% περιμένει μία καλή ή ακόμη και εξαιρετική θητεία Τραμπ, αλλά το 52% προβλέπει ότι η τετραετία αυτή θα είναι από μέτρια έως κακή. Μάλιστα το 36% των ερωτηθέντων, τονίζει χαρακτηριστικά πως περιμένει «τα χειρότερα».

Η νέα δημοσκόπηση εντοπίζει μία απόρριψη της «ποιότητας του χαρακτήρα» του Τραμπ από τους μισούς Αμερικανούς με το 53% εξ αυτών, να εκτιμά ότι ο Τραμπ «δεν ενδιαφέρεται για τον μέσο Αμερικανό. Ωστόσο, στο ίδιο ακριβώς ποσοστό, ανέρχονται και οι ερωτηθέντες που περιμένουν πως ο Τραμπ είναι πιθανότερο να ωφελήσει την αμερικανική οικονομία από το να την βλάψει.

Άλλωστε, παρά την όποια κριτική στις πρώτες αποφάσεις του και τον χαρακτήρα του, το 49% θεωρεί τον Αμερικανό μεγιστάνα έξυπνο και το 46% εκτιμά ότι ο νέος πρόεδρος είναι ένα «δυναμικό άτομο».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση