ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σκεπτικισμός από τους Αμερικανούς για τις πρώτες αποφάσεις του Τραμπ

Μόλις το 36% των Αμερικανών εγκρίνουν τις πρώτες αποφάσεις του νέου Προέδρου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Με σκεπτικισμό υποδέχονται οι Αμερικανοί ψηφοφόροι τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 36% των Αμερικανών εγκρίνουν τις πρώτες αποφάσεις του Τραμπ από το κάθισμα του Οβάλ Γραφείου, ενώ το 44% είναι απογοητευμένοι από τις μέχρι τώρα κινήσεις του. Αξίζει να σημειωθεί πως η αντίστοιχη έρευνα του Quinnipac, μετά την πρώτη εβδομάδα του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, το 2009, καταδείκνυε μία συντριπτική σύμπνοια των ψηφοφόρων, αφού τότε το 59% των ερωτηθέντων είχαν ταχθεί αναφανδόν υπέρ του πρώτου έγχρωμου προέδρου ενώ, στον αντίποδα, μόλις ένα 25% δήλωνε αντίθετο στο πρώτο δείγμα γραφής του Ομπάμα.

Το κλίμα δεν αλλάζει ιδιαίτερα ούτε στις προσδοκίες των ψηφοφόρων για τον νέο πρόεδρο, αφού το 43% περιμένει μία καλή ή ακόμη και εξαιρετική θητεία Τραμπ, αλλά το 52% προβλέπει ότι η τετραετία αυτή θα είναι από μέτρια έως κακή. Μάλιστα το 36% των ερωτηθέντων, τονίζει χαρακτηριστικά πως περιμένει «τα χειρότερα».

Η νέα δημοσκόπηση εντοπίζει μία απόρριψη της «ποιότητας του χαρακτήρα» του Τραμπ από τους μισούς Αμερικανούς με το 53% εξ αυτών, να εκτιμά ότι ο Τραμπ «δεν ενδιαφέρεται για τον μέσο Αμερικανό. Ωστόσο, στο ίδιο ακριβώς ποσοστό, ανέρχονται και οι ερωτηθέντες που περιμένουν πως ο Τραμπ είναι πιθανότερο να ωφελήσει την αμερικανική οικονομία από το να την βλάψει.

Άλλωστε, παρά την όποια κριτική στις πρώτες αποφάσεις του και τον χαρακτήρα του, το 49% θεωρεί τον Αμερικανό μεγιστάνα έξυπνο και το 46% εκτιμά ότι ο νέος πρόεδρος είναι ένα «δυναμικό άτομο».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

ΠτΔ: Η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή ένα ρόλο σταθερότητας

«Τα λόγια του αέρα είναι προσωρινά χρήσιμα για τον πολιτικό που τα εκστομίζει, δεν προσφέρουν όμως καλή ...»
Ai Em  |  09:55

Αναστασιάδης: Απειλή στην Αν. Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας

«Η Ντάλια της Λιθουανίας προδίδει αν όχι τα fake news, τουλάχιστον τη fake photo. Άσχημη εικόνα για την ...»
Λευκωσιατης  |  11:51

Τ/κ ΜΜΕ: Ο Τσαβούσογλου πρότεινε λύση δυο κρατών, διαφώνησε ο Ακιντζί

«Και ζήσανε αυτοί καλά και ‘μείς καλύτερα... όλοι για ύπνο»
ΑΖ  |  08:00

Χριστόφιας: H κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της

«Πρέπει μέσα μέσα να γελούμε και να θυμούμαστε το επίπεδο αυτούς που μας κυβερνούσαν.»
ΔΗΜΟΣ  |  13:16

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση