ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καναδάς: Δύο συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση (upd)

Η επίθεση σημειώθηκε μετά την διαφοροποίηση Τριντό από το διάταγμα Τραμπ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τελευταία ενημέρωση: 10:10

Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες σε τζαμί στο Σεντ Φουά του Κεμπέκ στον Καναδά. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στους έξι ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών ενώ στους οκτώ ανέρχονται οι τραυματίες. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, ένοπλοι εισήλθαν στο τζαμί, όπου διεξαγόταν η βραδινή προσευχή ανοίγοντας πυρ. Στο τζαμί υπήρχαν περίπου 40 άτομα.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό, έχει εκκενωθεί.

«Ο ένας ένοπλος πυροβολούσε και φώναζε Allahu Akbar», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Canada ένας επιζών της επίθεσης. «Οι σφαίρες έβρισκαν ανθρώπους που ήταν εκεί για να προσευχηθούν, άνθρωποι που προσεύχονταν, έχασαν τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο επιζών από την επίθεση στο τζαμί στην καναδική πόλη.

«Μία σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι μου», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι δράστες μιλούσαν και πολύ καλά γαλλικά.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης. Σύμφωνα με τα καναδικά ΜΜΕ, η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει τη σύλληψη δύο ατόμων ως ύποπτα για την επίθεση χωρίς να αποκλείει την ύπαρξη και τρίτου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο ύποπτοι της επίθεσης είναι ο Bashir Al Taweed και ο Hassan Matti από την Συρία οι οποίοι έφτασαν στον Καναδά την προηγούμενη εβδομάδα. Η αστυνομία αναφέρει ότι οι δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί ενώ καταζητείται και τρίτος.

Τριντό: Άνανδρη επίθεση στο τέμενος στο Κεμπέκ

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, μόλις ενημερώθηκε για την επίθεση στο τέμενος στο Κεμπέκ, εξέφρασε την θλίψη του μέσω ανάρτησης στο Twitter.

«Απόψε, όλοι οι Καναδοί είναι θλιμμένοι για αυτούς που σκοτώθηκαν από την άνανδρη επίθεση στο τέμενος στο Κεμπέκ, οι σκέψεις μου είναι στα θύματα και στις οικογένειες τους», έγραψε ο κ. Τριντό.

H επίθεση, συνέβη λίγες μόνο ώρες αφότου ο Τριντό προσκάλεσε τους πρόσφυγες να έρθουν στον Καναδά ανεξαρτήτως της πίστης τους, με τη χώρα να χορηγεί προσωρινές άδειες παραμονής σε όσους ταξιδιώτες έχουν "μπλοκαριστεί" εξαιτίας του διατάγματος Τραμπ.

Πάντως πολλές είναι οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του πρωθυπουργού Τριντό, μετά και την δήλωση του ότι ο Καναδάς ανοίγει τις πόρτες του για όσους ο Ντόναλτ Τραμπ έχει αποκλείσει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση