ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

FT: Κάνει πίσω ο Τραμπ για το διάταγμα κατά των μεταναστών (upd)

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά Τραμπ, με προβλήματα οι πτήσεις προς τις ΗΠΑ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τελευταία ενημέρωση: 15:30

Χιονοστιβάδα οι εξελίξεις μετά το διάταγμα του αμερικανού προέδρου για αποκλεισμό των μεταναστών . Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ, ενώ εταιρίες τεχνολογίας ανησυχούν για το μέλλον τους καθώς σημαντικό ποσοστό των υπαλλήλων τους βασίζεται σε ξένους υπηκόους.

FT: Κάνει πίσω ο Τραμπ για το διάταγμα κατά των μεταναστών

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο στους κατόχους πράσινης κάρτας που προέρχονται από Μουσουλμανικές χώρες. Η νέα απόφαση έρχεται μετά το διάταγμα που είχε εκδόσει το Σαββατοκύριακο ο αμερικανός πρόεδρος και το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως.

Βερολίνο: Η αμερικανική πρεσβεία εφαρμόζει το διάταγμα Τραμπ

Η αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο ανακοίνωσε στη σελίδα της στο Facebook σήμερα ότι αναστέλλεται η παροχή άδειας εισόδου στις ΗΠΑ για όσους έχουν υπηκοότητα ή διπλή υπηκοότητα από το Ιράκ, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη.

«Αν είστε υπήκοος ή έχετε διπλή υπηκοότητα από μία από αυτές τις χώρες, παρακαλείσθε να μην προγραμματίζετε ραντεβού για την έκδοση βίζας και να μην πληρώνετε παράβολα για την έκδοση βίζας αυτή την περίοδο», πρόσθετε.

DW: Ο Τραμπ βάζει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής

Με τα σχέδια μεταφοράς της πρεσβείας ο Τραμπ θίγει ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία της ισραηλινοαραβικής διένεξης. «Για τους Παλαιστινίους η Ιερουσαλήμ είναι η εθνική, πολιτική και θρησκευτική τους πρωτεύουσα», εξηγεί ο Μαχντί Αμπντούλ Χαντί από την παλαιστινιακή μη κυβερνητική οργάνωση Passia. «Η Ιερουσαλήμ είναι η ταυτότητά τους, (…) δεν μπορείς να τους την πάρεις». Το ίδιο επιχείρημα θα ακούσει κανείς και από Ισραηλινούς αφού η Ιερουσαλήμ είναι ιερή πόλη και για τις δυο πλευρές. Διεθνώς πάντως δεν αναγνωρίζεται ως πρωτεύουσα διότι προηγουμένως θα πρέπει να διευθετηθεί το τελικό στάτους της πόλης, στο πλαίσιο ειρηνευτικών συνομιλιών. Το Ισραήλ κατέλαβε το ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ κατά τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967 και προχώρησε αργότερα στην προσάρτησή του.

Airbnb και Starbucks στο πλευρό όσων επηρέασε το διάταγμα Τραμπ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα εξασφαλίσει δωρεάν στέγαση σε όσους επλήγησαν από το διάταγμα του Τραμπ που στρέφεται κατά των μουσουλμάνων, ενώ και η εταιρεία Starbucks από την πλευρά της κοινοποίησε τα σχέδιά της να προσλάβει 10.000 πρόσφυγες στα καταστήματά της σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η Airbnb δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο το 20% των επιχειρήσεών της βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Ο Τσέσκι έσπευσε να ασκήσει έντονη κριτική κατά του διατάγματος, ενώ και άλλοι επικεφαλής εταιρειών έχουν καταφερθεί εναντίον του, περιλαμβανομένων εκπροσώπων της Facebook, της Apple και της Uber.

Η Air France δεν επέτρεψε την επιβίβαση σε 21 άτομα με προορισμό τις ΗΠΑ

H γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France εμπόδισε 21 επιβάτες, προερχόμενους από μουσουλμανικές χώρες, να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, επειδή δεν θα τους επιτρεπόταν η είσοδος στη χώρα εξαιτίας του προεδρικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ.

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ενημερώθηκε το περασμένο Σάββατο από την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με τους νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ, με αποτέλεσμα να μην έχει άλλη επιλογή παρά να εμποδίσει τους συγκεκριμένους επιβάτες να επιβιβαστούν στην πτήση με προορισμό τις ΗΠΑ.

Υπογραφές για να μην επισκεφθεί τη Βρετανία ο Τραμπ

Περίπου 900.000 υπογραφές έχει ήδη συγκεντρώσει το διαδικτυακό αίτημα οργανώσεων και φορέων για να μην επισκεφθεί τη Βρετανία ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το Λονδίνο. Σημειώνεται ότι οι υπογραφές για το αίτημα αναβολής της επίσκεψης Τραμπ άρχισαν να συγκεντρώνονται, από το Σάββατο ενώ χρειάζονται ακόμα μόλις 100.000 για να συζητήσει το θέμα το βρετανικό κοινοβούλιο.

Το ενδεχόμενο να αναβάλει την πρόσκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί τη Βρετανία, μετά την απαγόρευση εισόδου σε πρόσφυγες και πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών απέκλεισε πάντως τη Δευτέρα η Ντάουνινγκ Στριτ.

Αλλάζει τα πληρώματα της η Emirates

Η αεροπορική εταιρεία Emirates προχώρησε σε αλλαγή της σύνθεσης των πληρωμάτων της σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ, μετά την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ, που περιλαμβάνει την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών.

Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί τις νέες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου ν' ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα των κανόνων ασφάλειας εισόδου στις ΗΠΑ.

Η Emirates πετάει καθημερινά σε 11 πόλεις στις ΗΠΑ ενώ έχει προχωρήσει «στις απαραίτητες αλλαγές στα πληρώματα, προκειμένου να συμμορφωθεί με την αλλαγή των κανονισμών», δήλωσε μία εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω της αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος, χθες στο Reuters. Η ίδια, πρόσθεσε ότι οι πτήσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας, προς τις ΗΠΑ.

Δεν επετράπη σε επιβάτες από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι να πετάξουν προς τις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, σε «μικρή ομάδα ανθρώπων» δεν επετράπη να πετάξει προς τις ΗΠΑ από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι (Dubai International Airport ) μετά το προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, που εφαρμόζεται έναντι των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου του αναφερόμενου αεροδρομίου.

«Οι συνέπειες είναι σε ελάχιστο επίπεδο για την ώρα. Δεν έχουμε τα ακριβή στοιχεία, αλλά ένας μικρός αριθμός ανθρώπων μετρημένων στα δάκτυλα του χεριού ελέγχθηκαν κι επαναπροωθήθηκαν στις πατρίδες τους», δήλωσε σήμερα, ο Πολ Γκρίφιθς, επιχειρησιακός διευθυντής του αεροδρομίου στο ραδιόφωνο Dubai Eye radio.

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι έχει τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση διεθνώς, ενώ είναι η έδρα της αεροπορικής εταιρείας Emirates.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση