ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρώσος χάκερ στο επίκεντρο διαμάχης ΗΠΑ - Ρωσίας

Αντιμετωπίζει τουλάχιστον 30 χρόνια φυλάκιση

Kathimerini.gr

Τουλάχιστον 30 χρόνια φυλάκιση αντιμετωπίζει ένας Ρώσος χάκερ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας σχετικά με τις ανησυχίες για πιθανή παρέμβαση του Κρεμλίνου στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Γιεβγκένι Νικούλιν, 29 ετών, βρίσκεται αντιμέτωπος με την έκδοσή του και στις δύο χώρες, ενώ κρατείτε από τις αρχές της Τσεχίας, μετά από ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει στο όνομά του οι ΗΠΑ μέσω της Ίντερπολ. Ο Νικούλιν είχε συλληφθεί σε ένα εστιατόριο στην Πράγα στις 5 Οκτωβρίου, λίγο μετά την άφιξή του στην πόλη όπου βρισκόταν για διακοπές.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Όκλαντ της Καλιφόρνια, κατηγορεί τον 29χρονο για αδικήματα που σχετίζονται με την παραβίαση δικτύων υπολογιστών που ανήκουν στο Linkedin, το Dropbox και το Formspring, ζητώντας την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο Νικούλιν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 30 ετών και μέχρι 1 εκατομμύριο δολάρια πρόστιμο στην περίπτωση που καταδικαστεί για κατηγορίες που περιλαμβάνουν παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστή, κλοπή ταυτότητας διακεκριμένων προσώπων, συνωμοσία, καταστροφή υπολογιστών και παράνομη πρόσβαση σε συσκευές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι ο 29χρονος χάκερ συνδέεται με την υπόθεση παράνομης πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι Κλίντον προεκλογικά, ωστόσο η σύλληψή του έγινε μόλις 3 ημέρες αφότου η διοίκηση Ομπάμα κατηγόρησε ανοικτά την Ρωσία για κλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και διαμοιρασμό τους μέσω του WikiLeaks.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X