ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΗΕ: 20.000 πρόσφυγες έχουν χτυπηθεί από το διάταγμα Τραμπ

Περισσότεροι από 800 πρόσφυγες ήταν προγραμματισμένο να μεταβούν στις ΗΠΑ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Περίπου 20.000 πρόσφυγες έχουν «χτυπηθεί» από το πολύκροτο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ που ανέστειλε για τέσσερις μήνες την είσοδο οποιουδήποτε πρόσφυγα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

Μόνο αυτή την εβδομάδα, περισσότεροι από 800 πρόσφυγες ήταν προγραμματισμένο να μεταβούν στις ΗΠΑ, όμως αντ’ αυτού δεν έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στη νέα τους πατρίδα.

«Οι πρόσφυγες είναι αγχωμένοι, μπερδεμένοι και η καρδιά τους είναι σπασμένη» λόγω της αναστολής, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία.

Τα μεγαλύτερα ερωτήματα συνδέονται με το μέλλον των προσφύγων από την εμπόλεμη Συρία, καθώς ο κ. Τραμπ τους απαγόρευσε επ’ αόριστον την είσοδό στις ΗΠΑ, κρίνοντας ότι η έλευσή τους θα ήταν «επιβλαβής» για το εθνικό συμφέρον.

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας Φίλιπο Γκράντι επισημαίνει πως οι ΗΠΑ ήταν πάντοτε «παγκόσμιος ηγέτης» στην προστασία των προσφύγων και εκφράζει την ελπίδα πως αυτή η παράδοση θα συνεχιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση