ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η υπόθεση «Βαριοπούλα» πρωταγωνιστής στα Ίμια

Ο Υποναύαρχος Λεβέντ Ουτσά που είχε φυλακιστεί παλαιότερα, βρισκόταν στην «επίσκεψη»

Μια σημαντική λεπτομέρεια φέρνει σήμερα στο προσκήνιο ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Γιενί Σαφάκ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα Ίμια.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στις νέες εξελίξεις στα Ίμια, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ένας υποναύαρχος, ο οποίος στο παρελθόν είχε φυλακιστεί στα πλαίσια της εκδίκασης της Υπόθεσης Βαριοπούλα.

Ο Υποναύαρχος Λεβέντ Ουτσά, την Κυριακή έλαβε μέρος στην «επίσκεψη» του επιτελείου του τουρκικού στρατού στα Ίμια. Ο κ. Ουτσά, ο οποίος το 2011 υπηρετούσε στο Πακιστάν επέστρεψε στην χώρα του και ανέλαβε την διεύθυνση της Ναυτικής Σχολής. Ωστόσο πριν να ξεκινήσει την νέα θητεία του φυλακίστηκε με το σκεπτικό ότι είχε λάβει μέρος σε σχέδιο για την ανατροπή της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο υποναύαρχος Ουτσά στην φυλακή έδωσε μάχη με τον καρκίνο. Παρά την ασθένεια του παρέμεινε στην φυλακή με απόφαση των ιατροδικαστών. Τελικά θα παρέμενε στην φυλακή για τρία χρόνια. Μετά την αποφυλάκιση του, ο υποναύαρχος Ουτσά επέστρεψε στα καθήκοντα του στον τουρκικό στρατό.

Την νύχτα της 15ης Ιουλίου, οι πραξικοπηματίες έθεσαν υπό κράτηση τον υποναύαρχο στο πολεμικό πλοίο Γκιόλτζουκ. Μετά το τέλος του πραξικοπήματος απελευθερώθηκε και σήμερα λαμβάνει μέρος σε κρίσιμα καθήκοντα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση