ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέρκελ σε σύμβουλο Τραμπ: H Γερμανία δεν μπορεί να επηρεάσει το ευρώ

Η καγκελάριος απέρριψε την κατηγορία ενός συμβούλου του Λευκού Οίκου σε θέματα εμπορίου

Kathimerini.gr

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απέρριψε σήμερα την κατηγορία ενός συμβούλου του Λευκού Οίκου σε θέματα εμπορίου ότι η Γερμανία χρησιμοποιεί ένα «υποτιμημένο» ευρώ για να αποκτήσει πλεονέκτημα, λέγοντας πως η κυβέρνησή της ανέκαθεν ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ακολουθεί ανεξάρτητη πολιτική.

«Η Γερμανία είναι μια χώρα η οποία ανέκαθεν καλούσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ακολουθεί μια ανεξάρτητη πολιτική, όπως ακριβώς έκανε η Μπούντεσμπανκ πριν υπάρξει το ευρώ», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

«Εξαιτίας αυτού δεν θα επηρεάσουμε τη συμπεριφορά της ΕΚΤ. Και ως αποτέλεσμα, δεν μπορώ και δεν θέλω να αλλάξει την κατάσταση όπως έχει αυτή», πρόσθεσε.

Ο Πίτερ Ναβάρο, ο επικεφαλής του νέου Εθνικού Συμβουλίου Εμπορίου που δημιούργησε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, είπε στην εφημερίδα Financial Times ότι το ευρώ είναι σαν ένα «έμμεσο Deutsche Mark», η χαμηλή αποτίμηση της ισοτιμίας του οποίου δίνει στη Γερμανία συγκριτικό πλεονέκτημα επί των κύριων εταίρων της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X