ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γκουτιέρες: Το διάταγμα Τραμπ για τη μετανάστευση πρέπει να αρθεί

Tο συντομότερο δυνατό ζητάει ο ΓΓ του ΟΗΕ

Kathimerini.gr

Η απαγόρευση της εισόδου των μουσουλμάνων επτά εθνικοτήτων και της μετεγκατάστασης προσφύγων στις ΗΠΑ μέσω του προεδρικού διατάγματος, που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παραβιάζει «τις βασικές μας αρχές» και δε θα είναι αποτελεσματικό ανάχωμα κατά της τρομοκρατίας, υποστήριξε από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο γ.γ. του οργανισμού, Αντόνιο Γκουτιέρες, ο οποίος σχολίασε ότι τα μέτρα αυτά «πρέπει να αρθούν νωρίτερα παρά αργότερα».

Ο Γκουτιέρες, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επί δεκαετίας, υπογράμμισε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν αναπτύξει εκλεπτισμένες τεχνικές και θα χρησιμοποιήσουν εκείνους τους υποστηρικτές τους, που διαθέτουν διαβατήρια από «ανεπτυγμένες και αξιόπιστες χώρες, παρά από εστίες σύγκρουσης».

Eπίσης, ο γ.γ. του ΟΗΕ διευκρίνισε ότι η κίνηση αυτή του Τραμπ, που έσπειρε το άγχος και τον θυμό θα συμβάλει στην «ενεργοποίηση εκείνων των μηχανισμών στρατολόγησης που έχουν οι οργανώσεις αυτές σε ολόκληρο τον κόσμο».

Τέλος, ο Γκουτιέρες σημείωσε ότι ο ΟΗΕ έχει προωθήσει μέτρα για τον έλεγχο των συνόρων, αλλά όχι με βάση την εθνικότητα ή τη θρησκεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X