ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τραμπ: Γελοία η απόφαση του αυτοαποκαλούμενου δικαστή

Με οργή απάντησε ο Τραμπ στην απόφαση που πάγωσε προσωρινά το διάταγμά του

ΠΗΓΗ: skai.gr

Με οργή απάντησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στην δικαστική απόφαση που «πάγωσε» προσωρινά το διάταγμά του για απαγόρευση εισόδου σε όλους τους πρόσφυγες και στους πολίτες επτά κυρίως μουσουλμανικών κρατών.

«Η γνώμη του αποκαλούμενου δικαστή […] είναι γελοία και θα ανατραπεί» έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter, προσθέτοντας πως η δικαστική απόφαση ουσιαστικά αφαιρεί από τις ΗΠΑ τη δυνατότητα επιβολής του νόμου και της τάξης. Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ζητήσει παύση εφαρμογής της απόφασης και έφεση, εάν χρειαστεί.

Στις αναρτήσεις του ο κ. Τραμπ σημειώνει πως ελλοχεύουν «μεγάλα προβλήματα» εάν οι ΗΠΑ δεν έχουν την εξουσία να αποφασίσουν ποιος έχει δικαίωμα εισόδου στα εδάφη της. Προσθέτει δε ότι «ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής συμφωνούν» με την απαγόρευση καθώς «γνωρίζουν» ότι ένα επιτραπεί η είσοδος σε «ορισμένα άτομα» το αποτέλεσμα θα είναι «θάνατος και καταστροφή».

Η δικαστική απόφαση, που έχει ισχύ σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια, «πάγωσε» τα δύο κρίσιμα σημεία της εντολής Τραμπ: Την απαγόρευση εισόδου σε όλους τους πρόσφυγες για 120 ημέρες και την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας, της Υεμένης, της Σομαλίας, της Λιβύης και του Σουδάν για 90 ημέρες.

Η απόφαση του δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ από το Σιάτλ έχει επιτρέψει σε αεροπορικές εταιρείες να ξαναρχίσουν εκ νέου την επιβίβαση ταξιδιωτών προς τις ΗΠΑ από τις επτά χώρες που μπλόκαρε το διάταγμα Τραμπ.

Η Lufthansa, η Qatar Airways, η British Airways και η Air France έχουν ήδη προβεί σε άρση των περιορισμών.

Η επίμαχη εκτελεστική εντολή Τραμπ υπογράφηκε την προηγούμενη Παρασκευή και την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του οδήγησε στην ανάκληση σχεδόν 60.000 βίζα εισόδου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα πάντως, δικηγόρος της κυβέρνησης είχε τοποθετήσει τον αριθμό των «χαμένων» θεωρήσεων σε 100.000, όμως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε πως ο εν λόγω αριθμός περιλαμβάνει κατηγορίες που έχουν εξαιρεθεί, όπως οι βίζα που έχουν χορηγηθεί σε διπλωμάτες ή σε προσωπικό του NATO και των Ηνωμένων Εθνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση