ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλλία: Πιέσεις προς Φιγιόν να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα

Ανατροπή σκηνικού μέσα σε δύο εβδομάδες για τον πρώην πρωθυπουργό

ΠΗΓΗ: skai.gr

O επικεφαλής του Δημοκρατικού Κινήματος, κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, κάλεσε τον υποψήφιο της Κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα. Σττελέχη των Ρεπουμπλικάνων εντείνουν τις πιέσεις τους για παραίτησή του, στον απόηχο του οικονομικού σκανδάλου με επίκεντρο την οικογένειά του.

Ο 62χρονος κ. Φιγιόν βλέπει τα ποσοστά δημοτικότητάς του να μειώνονται, αφότου η εφημερίδα Le Canard Enchaine έγραψε την 25η Ιανουαρίου ότι κατέβαλε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην σύζυγό του για θέση απασχόλησης στην οποία ενδεχομένως ποτέ δεν εργάστηκε.

Ο Φρανσουά Μπαϊρού δεν έχει προς το παρόν δηλώσει δημοσίως την υποστήριξή του σε κάποιον υποψήφιο. Έθεσε υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο τρεις φορές κατά το παρελθόν, χωρίς επιτυχία. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα ταχθεί στο πλευρό του κεντροδεξιού Φρ. Φιγιόν εφόσον επιμείνει στην υποψηφιότητά του.

«Δεν έχει άλλη εναλλακτική» δήλωσε ο κ. Μπαϊρού στα μέσα ενημέρωσης Le Grand Jury RTL-Le Figaro-LCI, απαντώντας στο ερώτημα εάν ο κ. Φιγίον πρέπει να αποχωρήσει από την κούρσα.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Φρανσουά Φιγιόν φάνταζε το ακλόνητο φαβορί για το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, αλλά τώρα δεν είναι καν βέβαιο ότι θα περάσει στο β΄γύρο.

«Δεν μπορεί να εμφανίζεται κάποιος με ένα πρόγραμμα που απαιτεί θυσίες από τους πάντες, ιδίως εκείνους που βρίσκονται χαμηλά στην πυραμίδα, την ώρα που διατηρεί τα προνόμια για εκείνους που έχουν εξουσία», υπογράμμισε ο κ. Μπαϊρού.

Ο Γάλλος πολιτικός συμπλήρωσε ότι θα στηρίξει τον Αλέν Ζιπέ, επίσης πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, τον οποίο ο κ. Φιγιόν νίκησε στις εκλογές για το χρίσμα της συντηρητικής παράταξης, εάν ο πρώτος αντικαταστήσει τελικώς τον δεύτερο.

Ο κεντροδεξιός γερουσιαστής Μπρούνο Ζίλ, επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην περιφέρεια Μπους ντι Ρον, είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το Σάββατο ότι οι πιστοί υποστηρικτές του κόμματος «γύρισαν σελίδα» και επιθυμούν αλλαγή υποψηφίου.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X