ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε δίκη για προεκλογικές ατασθαλίες οδηγείται ο Σαρκοζί

Κατηγορείται ότι ξεπέρασε το πλαφόν προεκλογικών δαπανών «κρύβοντας» λογαριασμούς

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για φερόμενες οικονομικές ατασθαλίες στην εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2012, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δικαστικές πηγές.

Οι εισαγγελικές Αρχές κατηγορούν τον κ. Σαρκοζί ότι ξεπέρασε εσκεμμένα το όριο προεκλογικών δαπανών, που τότε βρισκόταν στα 22,5 εκατομμύρια ευρώ, ουσιαστικά κρύβοντας δαπάνες μέσω της εταιρείας δημόσιων σχέσεων Bygmalion.

Συγκεκριμένα, η Bygmalion φέρεται να χρέωσε 18,5 εκατ. ευρώ στο κεντροδεξιό κόμμα του κ. Σαρκοζί, αντί να τα χρεώσει στην προεκλογική του εκστρατεία, αποφεύγοντας έτσι δια της πλαγίας οδού το πλαφόν.

Στελέχη της Bygmalion έχουν παραδεχτεί τις παρατυπίες, όμως το ερώτημα είναι εάν ο κ. Σαρκοζί είχε γνώση της υπόθεσης ή, ακόμα χειρότερα, εάν καθοδηγούσε την απάτη. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι είχε γνώση της αδήλωτης δαπάνης.

Μαζί με τον πρώην πρόεδρο παραπέμπονται ακόμα 13 ύποπτοι.

Ο κ. Σαρκοζί, υποψήφιος του κεντροδεξιού UMP, που σήμερα ονομάζεται κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, ηττήθηκε στις εκλογές του 2012 από τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση