ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Politico: Με ποιους τρόπους η Μελάνια μπορεί να «σώσει» τον Τραμπ

Θυμίζει κάτι από Τζάκι Κένεντι η νέα Πρώτη Κυρία αναφέρει το δημοσίευμα

Newsroom K

Δημοσίευμα της αμερικανικής έκδοσης του Politico, αναφέρει ότι η Μελάνια Τραμπ είναι η δεύτερη περίπτωση Πρώτης Κυρίας που έχει γεννηθεί εκτός ΗΠΑ και σε αντίθεση με την προεκλογική περίοδο, έχει καταφέρει μετεκλογικά να κερδίσει την συμπάθεια της κοινής γνώμης.

Θύμισε κάτι από Τζάκι Κένεντι με την άψογη ενδυμασία της, και την διακριτικότητα της, θυμίζοντας κάτι από Τζάκι Κένεντι.

Ενδεχομένως με την εικόνα και την στάση της, να μπορεί να πείσει εκατομμύρια Αμερικανών και ξένων που δεν τους αρέσει ή φοβούνται τον Ντόναλντ Τραμπ, ότι ο νέος πλανητάρχης δεν είναι ένα μοναχικό παρορμητικό επικίνδυνο «τέρας».

Σύμφωνα με το Politico, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο του Λευκού Οίκου, εάν αποφασίσει να προβάλλει σωστά τη γεννημένη στη Σλοβενία Μελάνια, και προτείνει συγκεκριμένες ιδέες για το τι θα μπορούσε να αναλάβει η σύζυγος του προέδρου:

Όπως για παράδειγμα να γίνει Πρέσβειρα της μεγαλείου της Αμερικής, όντας η ίδια γεννηθεί εκτός Αμερικής, και έχει βιώσει πολλές αντιξοότητες στην χώρα της. Ο αρθρογράφος του Politico προτείνει ως ιδεά την συγγραφή ενός παιδικού βιβλίου για την Αμερική.

Θα μπορούσε επίσης να επαναπροσδιορίσει την αντίληψη των αμερικανικών αρχών για την μετανάστευση.

Σήμερα στους κόλπους της κυβέρνησης και της κοινωνίας, τα όρια μεταξύ νόμιμης και παράτυπης μετανάστευσης είναι ασαφή. Μετανάστρια η ίδια, είναι το ιδανικό πρόσωπο για να καθησυχάσει τα εκατομμύρια των Αμερικανών μεταναστών πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, ότι η χώρα έχει μια θέση γι αυτούς.

Θα μπορούσε να καλέσει στον Λευκό Οίκο νόμιμους μετανάστες για να δείξει πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα να καλωσορίζει αυτούς που ακολουθούν τους κανόνες και αποφεύγουν τις παρανομίες.

Η Αμερική έχει ανάγκη από συμμάχους σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα τους παραδοσιακούς εταίρους της στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, όπως είναι τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. Ο Ντόναλντ Τραμπ με τις τελευταίες δηλώσεις του προκάλεσε ανησυχία στους συμμάχους στη γηραιά ήπειρο σχετικά με τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ στην Ατλαντική Συμμαχία.

Αυτό πρέπει να αλλάξει, και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλλιεργήσει η κυβέρνηση θερμότερες σχέσεις με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από το να στείλει ως απεσταλμένο της μια πρώην Ευρωπαία;

Με ομιλίες, δεξιώσεις και περιηγήσεις στην Ευρώπη και ίσως και σε άλλες χώρες που συνδέονται στενά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Μεξικό, η Μελάνια Τραμπ μπορεί να γίνει ζωντανό παράδειγμα και να αποτελεί επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σίγουρα το ζεύγος Ντόναλντ Τραμπ-Μελάνια δεν μπορεί να είναι μια νέα έκδοση του ζεύγους Τζον Κένεντι-Τζάκι. Χαρακτηριστικά, ο Τζον Κένεντι σε επίσκεψή του στη Γαλλία είχε δηλώσει : «είμαι ο άνδρας που συνοδεύει την Τζάκι Κένεντι στο Παρίσι!». Θα μπορούσε όμως μια επίσκεψη της Μελάνια με τον Τραμπ στην Ευρώπη να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή.

Ίσως από ένστικτο ή χάρη στις συμβουλές δαιμόνιων συμβούλων, τόσο η Τζάκι Κένεντι, όσο και η Νάνσι Ρέιγκαν κατείχαν μια σημαντική αλήθεια για τις δημόσιες σχέσεις: οι άνθρωποι θέλουν πάντα κάτι που δεν μπορούν να έχουν. Και οι δύο γυναίκες, οικείες και λαμπερές, πάντα κρατούσαν κάτι για τον εαυτό τους μακριά από τα βλέμματα του κόσμου και του Τύπου.

Η Τζάκι για παράδειγμα δεν άφησε ούτε ένα ημερολόγιο. Ηθελημένα ή από τύχη, η Μελάνια Τραμπ παραμένει η πλέον απρόσιτη από τις προκατόχους της. Αυτό αποτέλεσε πραγματικό άθλο στη διάρκεια της πιο διχαστικής προεκλογικής εκστρατείας στην ιστορία των ΗΠΑ. Η Πρώτη Κυρία αποκάλυψε ελάχιστα για τον εαυτό της, τις σκέψεις της, τις απόψεις της και την ιστορία της ζωής της.

Το μυστήριο συνιστά σπάνιο αγαθό στον χώρο της πολιτικής και θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο ατού για τον Τραμπ, διότι εάν η Μελάνια αποφασίσει να μιλήσει για οτιδήποτε, τότε ο κόσμος θα έχει ευήκοα ώτα για να την ακούσει.

Μάρτυρας του χαρακτήρα του Τραμπ Μακράν το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει η Μελάνια Τραμπ είναι να διαβεβαιώσει τον αμερικανικό λαό ότι δεν έχει εκλέξει μία τρομακτική καρικατούρα.
Η Πρώτη Κυρία, προφανώς, είναι τόσο κοντά στον πρόεδρο όσο κανείς άλλος. Τον γνωρίζει πάνω από δύο δεκαετίες, είναι παντρεμένοι 12 χρόνια και έχουν μαζί ένα παιδί. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να πει πως είναι να ζεις με τον Τραμπ.

Όχι διοχετεύοντας «τυχαία» κοινές τους φωτογραφίες, όπως έκαναν ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον ή εκφράζοντας «παράπονα» για τον σύζυγό της ότι δεν μαζεύει τις κάλτσες του, όπως είχε πει η Μισέλ Ομπάμα. Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε πως γνωρίσθηκαν και τι τους κρατάει μαζί τόσα χρόνια, σύμφωνα πάντα με το Politico.

O Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για το τι σκέφτεται ο κόσμος για τη σχέση τους. Εδώ όμως πρόκειται για μια σχέση που είτε αρέσει είτε όχι, θα συζητηθεί, θα σχολιαστεί, θα υπάρξουν αναλύσεις και εικασίες καθ΄όλη τη διάρκεια της προεδρικής θητείας Τραμπ και ίσως στα βιβλία της Ιστορίας, πολλές δεκαετίες αργότερα. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X