ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βραχεία κεφαλή Μέρκελ έναντι του Σουλτς

Προβάδισμα στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ δίνει δημοσκόπηση στη Γερμανία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Προβάδισμα στους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ δίνει νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία, επτά μήνες πριν τις εκλογές, με τους Σοσιαλδημοκράτες ωστόσο να έχουν «ψαλιδίσει» σημαντικά τη διαφορά μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έρευνα του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL, το κεντροδεξιό μπλοκ της Χριστιανικής Ένωσης κερδίζει το 34% της λαϊκής ψήφου, απολαμβάνοντας προβάδισμα τριών μονάδων έναντι των Σοσιαλδημοκρατών.

Ωστόσο, οι τελευταίοι έχουν καταφέρει να αυξήσουν το ποσοστό τους κατά πέντε μονάδες σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, σκαρφαλώνοντας στο 31% από το 26% που κατέγραφε η τελευταία έρευνα του Forsa.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες βαρόμετρο του ινστιτούτου INSA έδειχνε μεγάλη ανατροπή, με την κεντροαριστερά να υπερφαλαγγίζει την κεντροδεξιά στην πρόθεση ψήφου.

Στο μέτωπο της δημοτικότητας των δύο υποψηφίων, Άνγκελα Μέρκελ και Μάρτιν Σουλτς αναδεικνύονται ισοδύναμοι στο 37%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται πως ενισχύονται κερδίζοντας τη στήριξη οπαδών άλλων κομμάτων. Ενδεικτικά, το αντι-μεταναστευτικό και ευρω-σκεπτικιστικό κόμμα AfD χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 10%. Οι Φιλελεύθεροι, πιθανοί εταίροι και των δύο μεγάλων κομμάτων, αποσπούν το 5%, που είναι το ελάχιστο ποσοστό για είσοδο στη Μπούντεσταγκ.

Τέλος, οι Πράσινοι και το αριστερό Die Linke βρίσκονται στο 8%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση