ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκρηξη σε Πυρηνικό σταθμό ενέργειας στη Γαλλία

Υπάρχουν φόβοι για τραυματίες σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία, σύμφωνα με αναφορές ξένα μέσα ενημέρωσης.

Πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά σύμφωνα με τον ενημερωτικό σταθμό BFMTV, αν και ακόμα δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός. Στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα.

«Πρόκειται για σημαντικό τεχνικό γεγονός, αλλά δεν μιλάμε για πυρηνικό ατύχημα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο προσωπάρχης της τοπικής νομαρχίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε «εκτός της πυρηνικής ζώνης» της μονάδας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας.

Πέντε άνθρωποι υπέστησαν ελαφρά δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις, αλλά δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, εξήγησε ο Ολιβιέ Μαρμιόν, διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη. Ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του σταθμού ετέθη εκτός λειτουργίας.

Από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας EDF εξέδωσαν πριν λίγο δελτίο τύπου επιβεβαιώνοντας το περιστατικό. Όπως αναφέρει η εταιρία, «πυρκαγιά στον αντιδραστήρα 1 του εργοστασία οδήγησε σε έκρηξη στις 8.40 το πρωί (τοπική ώρα) με μία μη πυρηνική ζώνη του εργοστασίου».

«Η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο, δεν υπάρχουν θύματα ούτε κάποια απειλή ασφάλειας ή περιβαλλοντική συνέπεια», διαβεβαίωσε, ενώ ανέφερε πως ο συγκεκριμένος αντιδραστήρας τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά την έκρηξη.

O σταθμός βρίσκεται στη κοινότητα του Φλαμανβιλ και διαθέτει δύο αντιδραστήρες νερού οι οποίοι παράγουν 1.3 γκίγκαβατ ενέργειας ο καθένας. Οι αντιδραστήρες χτίστηκαν το 1986 και 1987, ενώ ένας τρίτος πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2018

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X