ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Reuters: Ο Τραμπ αρνήθηκε πυρηνική συμφωνία στην πρώτη επαφή με Πούτιν

Δεν είναι γνωστό τι απάντησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, όταν οι δύο ηγέτες επικοινώνησαν τηλεφωνικά το προηγούμενο Σάββατο, ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης τις συνθήκης πυρηνικού αφοπλισμού New START. Ο Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε τους συνεργάτες του περί τίνος πρόκειται και στη συνέχεια απάντησε ότι είναι μία από τις κακές συνθήκες της εποχής Ομπάμα.

Υπέρ της κατάργησης του πλαφόν στα πυρηνικά οπλοστάσια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας φαίνεται πως τάχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη του συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, όταν οι δύο ηγέτες επικοινώνησαν τηλεφωνικά το προηγούμενο Σάββατο, ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης τις συνθήκης πυρηνικού αφοπλισμού New START.

Ο κ. Τραμπ ρώτησε τους συνεργάτες του περί τίνος πρόκειται και στη συνέχεια απάντησε στον κ. Πούτιν ότι είναι μία από τις κακές συνθήκες που είχε διαπραγματευτεί ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ευνοεί τη ρωσική πλευρά.

Δεν είναι γνωστό τι απάντησε ο κ. Πούτιν, ο οποίος στο παρελθόν πάντως έχει ανακοινώσει πως η Μόσχα θα κατασκευάσει δεκάδες διηπειρωτικά πυρηνικά όπλα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η New START, που συμφωνήθηκε το 2010, προβλέπει πως έως τον Φεβρουάριο του 2018 οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να περιορίσουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους σε όχι περισσότερες από 1.550 στρατηγικές πυρηνικές κεφαλές έκαστη.

Σημειώνεται πως ο νέος αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε πως υποστηρίζει τη συμφωνία κατά τις ακροάσεις στη Γερουσία, όπου επικυρώθηκε ο διορισμός τους.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Τραμπ μίλησε στον ρώσο πρόεδρο και για τη δημοφιλία του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση