ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανία: Tην ανοδική τάση του SPD επιβεβαιώνουν νέες δημοσκοπήσεις

Το SPD καταγράφει άνοδο 9% στις εκλογές της Γερμανίας

Kathimerini.gr

Την ισχυρή άνοδο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) με υποψήφιο καγκελάριο τον Μάρτιν Σουλτς επιβεβαιώνουν και οι δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και αναδημοσιεύει η Die Welt.

Σύμφωνα με τη μία δημοσκόπηση, της εταιρείας GMS, το SPD καταγράφει άνοδο 9% κι αν διεξάγονταν εθνικές εκλογές στην Γερμανία την Κυριακή, θα συγκέντρωνε το 29%, αλλά θα κέρδιζε η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) με ποσοστό 33%, που υφίσταται ωστόσο απώλειες 3% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Το λαϊκιστικό και αντιευρωπαϊκό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD) υποχωρεί στο 11%, οι Πράσινοι (Die Gruenen) και Αριστερά (Die Linke) θα λαμβάνουν 9 και 8% αντίστοιχα, ενώ το ενώ το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) 6% .

Η δεύτερη δημοσκόπηση, του Ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Ν24, καταλήγει σε ίδια περίπου ποσοστά: SPD 29% (+6%), CDU/CSU 33% (-4%). Πράσινοι (Die Gruenen) και Αριστερά (Die Linke) χάνουν 2% αντίστοιχα με ποσοστό και για τα δύο, 8%. Το λαϊκίστικο, αντιευρωπαϊκό κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" (ΑfD) 11% και το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) 6%.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, το SPD καταγράφει ποσοστό της τάξης του 31%, ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) 34%, ενώ σύμφωνα με εκείνην του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της λαϊκής, συντηρητικής εφημερίδας Bild το SPD θα ερχόταν πρώτο με 31% και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση ( CDU/CSU) δεύτερη με 30%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X