ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γερμανία: Ψέκασαν σπρέι πιπεριού στο αεροδρόμιο Αμβούργου

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το αεροδρόμιο διέκοψε τη λειτουργία του στις 12.30 (τοπική ώρα), εκκενώθηκε πλήρως και ξανάνοιξε στις 13.45

Σε σπρέι πιπεριού, ή δακρυγόνο, φαίνεται ότι οφείλεται η αναστάτωση στο αεροδρόμιο του Αμβούργου που έκλεισε προσωρινά την Κυριακή το μεσημέρι.

Η πυροσβεστική υπηρεσία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά κάποιοι ψέκασαν σπρέι πιπεριού, ή δακρυγόνο, που προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε περίπου 70 επιβάτες και υπαλλήλους. Οι αρχές υποπτεύονται ότι το περιεχόμενο της φιάλης ψεκάστηκε σκόπιμα και απλώθηκε στον χώρο μέσω του συστήματος κλιματισμού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική μέσα στο αεροδρόμιο βρέθηκε μια άδεια φιάλη κάποιου ερεθιστικού αερίου που ίσως να ήταν σπρέι πιπεριού ή δακρυγόνο.

Λόγω του επεισοδίου αυτού, 13 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο οδηγήθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια. Διακόπηκαν επίσης προσωρινά και τα δρομολόγια των τρένων από και προς το αεροδρόμιο της πόλης.

"Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι χειραποσκευές τους", εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή", πρόσθεσε. Συνολικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 68 ασθενείς και οκτώ από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση