ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Σε υψηλό 10ετίας» η ισλαμιστική τρομοκρατική απειλή για την Ευρώπη

Δηλωσεις του διευθυντή της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας Europol

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, όπως δήλωσε ο διευθυντής της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ.

Σε προδημοσιευμένο τμήμα συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική «Handelsblatt», ο κ. Γουέινραϊτ εξέφρασε τη ανησυχία πως το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να κλιμακώσει τις προσπάθειές του για τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο κ. Γουέινραϊτ στάθηκε στη βελτίωση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., ειδικά στην Ιταλία και την Ελλάδα, όπου ελέγχονται τακτικά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φτάνουν στη στεριά.

Εκτίμησε μάλιστα το ποσοστό των προσφύγων και μεταναστών που συνιστούν πραγματικό κίνδυνο για την Ευρώπη είναι «κοντά στο μηδέν».

Ο επικεφαλής της Europol επισήμανε πως τα μέτρα ασφαλείας στη Γηραιά Ήπειρο έχουν βελτιωθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της τελευταία διετίας. Ενδεικτικά, ανέφερε πως το 2016 οι υπηρεσίες ασφαλείας υπέβαλαν στη Europol δεκαπλάσια δεδομένα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σημείωσε πάντως πως η Ε.Ε. θα πρέπει να βελτιώσει τα υπάρχοντα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην επιτρέψει σε τρομοκράτες να εκμεταλλευτούν την ελεύθερη μετακίνηση που κανονικά επιτρέπει η Ζώνη Σένγκεν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση